Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LITE FINJUSTERING

2019-05-11

Fredag.

Matte har haft tidig potatis på förgroning länge nu, men äntligen kändes jorden varm nog för att den skulle få komma ner i jorden. Något stort potatisland har inte Matte längre, det tillhör en förgången tid. Nu odlas det i lådor på bekväm arbetshöjd. Men även detta var för närvarande lite obekvämt. Med käpp- och kryckgåendet under några månader blev kroppen sned i största allmänhet och nacken och lite annat runt om överbelastades. Alltid är det något. Så på eftermiddagen hade Matte fått tid hos sin naprapat för justering. En hårdhänt och förhoppningsvis givande rådbåkning av muskler och skelett skulle fixa överdelen, när nu underdelen blivit föryngrad.

Under tiden tog Husse med sig hundarna till idrottsplatsen och tog en för hundarna intressant promenad med många nya dofter! Aili stannade och gapade när en svettig man dök upp ur skogen, till synes slutkörd. För att i nästa ögonblick börja bära/flytta runt stora däck i utegymmet! Jobbigt var det och han kämpade på. Aili var stum av förvåning. Husse också. 

Flocken for vidare till ett ganska öde Arninge, där värsta fredagsrusningen avtagit. De tre som krängde och skiftade däck var påtagligt lediga, där de hängde på däcktravarna och rökte. Husse och Matte ville ha lite mat och möttes av en person som ursäktade sin okunnighet med att vara ny på jobbet. Tyvärr hade minimalt med information delgets denna stackars person, som lämnats helt ensam och resultatet blev att det inte blev någon mat alls. På Elgiganten hämades en förbetald mindre vara smidigt ur ett skåp i entrén, genom att Matte knappade en messad kod. En smidig nyhet!

Hem for sedan flocken och när de egna fått middag och föreföll nöjda, kvistade Matte över vägen och välkomnades varmt av grannens hungriga katter! Som nu skulle vara Mattes ansvar i några dagar och kattabstinensen skulle lindras lite. Lapskflocken har tidigare inkluderat katter, men inte längre. Matte nosades igenom vid hemkomsten. Inga nya dofter för de två Lapska, som har dessa två katter plus ytterligare en näst bredvid, som ständigt närvarande grannar. Katterna går över tomten och dofterna finns där. 

Ett oväntat besök fick flocken och det blev en hel del trädgårdssnack så här vid starten av växtsäsongen. Som valpar och helt unga har familjens Lapska gärna hjälpt till när Matte grävt, men i övrigt har de bussigt nog avstått från att gräva och möblera runt i Mattes rabatter. De lämnas helt ifred och det är Matte glad för. Där har påskliljorna snart blommat över, liksom pärlhyacinterna. Pingstliljor och tulpaner börjar nu slå ut. Tyvärr sjunker vattennivån drastiskt i bäckfåran och i skogen är de två kärren längs "Mopperundan" snustorra, såg Matte nyligen.

Inför parningen blev Aili av med sitt fästinghalsband och en fästing har hon redan plockat bort själv. Matte hoppas att en torrare skog för åtminstone det goda med sig, att det blir färre fästingar......

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)