Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

"NU KAN VI DET HÄR!"

2022-04-06

Tisdag.

"Nu kan vi det här!" kommenterade Modji och Aili, när de fick frågan om de ville hänga med ut på förmiddagen. Husse och Matte skulle åter skotta fram den mark som hundarna nyligen så förtjust upptäckt på nytt, med alla sina dofter. Ett blött snötäcke på mellan en halv och en decimeter, beroende på den kraftiga vindens påverkan, täckte åter Lapskreviret och dess omgivning. Lokalt varnade många på FB om bilar i diken längs hela vägen ner till större vägar och "byn". Trots låg fart och dubbade däck! Såphalt var det och mellan Lapskreviret och brevlådorna hemma hamnade en bil rätt ner i bäckfåran från en anslutande sidoväg. Vilket måste ha hänt precis efter det att Husse och hundarna hade passerat när de hämtade morgontidningen. Tänk om.... , men Husse och hundarna hann undan som tur var. Det förvånade att tidningsbudet hade kunnat ta sig fram!

Som tur var skulle inte Lapskflocken någonstans och Modji och Aili stannade mer än gärna kvar i uterummet och tittade på snön, som fortsatte att falla under förmiddagen. Från blöt snö och nollgradigt på måndagkvällen hade det frusit på, men så småningom fick solen chansen att hjälpa till med att krympa snötäcket en aning. Nya snömolsn dök upp och så höll det på. Matte tog en promenad runt kvarteret mitt på dagen och senare tog Husse med sig hundarna bort till brevlådan. De två Lapsktanterna var rätt nöjda efter måndagens golfbanepromenad och när man inte kunde ligga någonstans utomhus utan att det var blöt snö överallt, kunde man lika gärna ligga i det soluppvärmda uterummet. Därifrån kunde hundarna titta på när Husse och Matte skyfflade bort snö och slängde den i den forsande bäcken. Dörren stod på glänt så Modji och Aili kunde själva välja var de ville vistas.

Solen försvann bakom nya mörka moln och temperaturen sjönk raskt. Lapskflocken drog sig inomhus betydligt tidigare än under de senaste dagarna. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)