Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VILODAG I VÅRSOLEN

2023-04-21

Torsdag.

Som vanligt tog Husse med hundarna på en morgonpromenad för hämtande av en morgontidning vid brevlådorna neråt vägen. Förmiddagen tillbringades inomhus i väntan på temperaturstegring efter en kall natt.

Så småningom nådde solen reviret och när Husse farit iväg till Friskis och Svettis hade Matte tänkt ta en långpromenad med hundarna. Så blev det inte, då Matte överskattat sitt förmåga vid planeringen. Även om smärtan klingat av till stor del med hjälp av läkemedel, fanns inflammationen kvar; Den gjorde sig påmind så snart Matte gick. Det var som att det skvalpade av var under tänderna. Därför höll sig Matte i stillhet. För att hundarna skulle ha det bra fick de varsitt fryst märgben att hålla sig sysselsatta med. Dima såg lite förvånad och osäker ut till en början, men insåg snart att den iskalla klumpen var ätbar. Han har kanske aldrig ätit något liknande tidigare. Matte har ingen aning. Dima valde att ligga i solen och Aili föredrog skuggan, i vårhettan med plötsliga femton grader. Matte måste ändå röra sig lite och skrotade omkring i sin trädgård och tittade på blommorna och var frustrerad över allt som hon ville göra - men för dagen inte kunde göra!

Tvätta i tvättmaskin kunde Matte i alla fall göra och nu var det perfekt att hänga tvätt på tork utomhus! Utomhus, under tak på punschverandan, är ett mycket ställe för torkande av tvätt. Det var väl det enda konkreta beviset på att Matte gjort något över huvud taget under dagen. Jo, ytterligare sju penséer planterades i byttor möjliga att flytta in, när vintervädret återkommer inom kort. Blommor piggar upp och fjärilar och bin blir glada!

Matte gjorde det bästa av situationen och satt och läste tidningen Land och laddade inför en fullbokad fredag. Först ny synkoll och nya glasögonbågar och omedelbart efter rotfyllning av två tänder i en grannkommun. En renovering som Matte hoppas ger ett gott resultat. Det är lite svårt att inse och acceptera kroppens förfall, när knoppen inte begriper hur gammal man är egentligen. Som person är man ju densamma även om skalet krackelerar vartefter. Man får som sagt göra det bästa av situationen och fortsätta hålla igång! När Husse kom hem tog han med hundarna på en härlig skogspromenad!

Matte fick ett peppande sms från bror sin. Han befann sig i Kivik där det var fullt av blommor i trädgården och nu skulle han ut och simma i havet! Det lät så härligt! 

Solen skiner, Matte är utsövd och hoppas på att det blir en bra dag. Även hos tandläkaren. Husse får ta hand om hundarna i dag.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)