Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

COLIN-VNUCHOK, valpfoton

2022-12-04

Lördag.

Matte är nyfiken på att få veta så mycket som möjligt om den hund hon införlivat i flocken och tagit ansvar för. I akt och mening att förstå hunden så bra som möjligt utifrån vem han är. Hundarna tog sovmorgon och knöt sig efter frukosten, så Matte forskade på nätet efter så mycket information som möjligt. Känt var redan att han hittats i december 2021 på en industritomt i Ryssland. I Moskva vad Matte har förstått. Då skulle han ha varit två månader. Hans födelsedag är angiven till den 1.10.2021. Vilket är en uppskattad tidpunkt vad det verkar. Ingen vet ju exakt. Vinter och kallt och det känns som ett mindre mirakel att den ensamma lilla valpen överlevt och hittades. I en annons hos "Russian Rescue Dogs" från den 26.1.2022 finns Colin, som då hette Vnuchok presenterad. Vnuchok betyder för övrigt 'barnbarn'. Här visades några bilder på den söta valpen, som anges som tingad. I början av februari anlände han till sin längtande ägare, där han fick ett mycket fint hem med mycket kärlek och en mycket bra start i livet! Livet som man aldrig i förväg vet vad det kan bjuda på. Det blev inte som planerat och Colin behövde ett nytt hem, då han var värd allt gott han kan få. Matte skall göra så gott hon kan för att förvalta den fina killen och leva upp till hans första ägares förväntningar och förhoppningar. Ge honom det liv som det var planerat att han skulle få när han blev Colin och inte längre hette Vnuchok. En veterinärbesikning på onsdag återstår för att kontrakt skall kunna skrivas.

Klicka för större bilder.

Aili och Colin hade sovit färdigt och ville ut. Det ville även Matte och tog med hundarna på en långpromenad i området. Efter koppelpromenaden lockade lite springande och jagande i full fart runt omkring på tomten. Colin fokuserde en stund på bäcken, där viss rörelse fanns i vattnet när snö smält. Han hittade en liten skapad ö mitt i bäckfåran och där stod han en stund. Trångt var det och tassarna fick stå mer eller mindre på varandra. Vilket gjorde ett skutt vidare lite våghalsigt. När han tog avstamp för att komma över till slänten mot huset gick något tokigt. Hela bakdelen hamnade i vattnet. Vilket inte bekom honom det minsta. Aili tröttnade på blötsnön och den råa kylan och valde att ligga i sin korg i uterummet. 

Colin och Matte stannade utomhus och Matte som bundit upp rosor tidigare i höst, fick hu göra om en hel del av det jobbet. När rosorna tyngts ner av en halvmeter blöt snö och snören hade gått av. Colin levde fritt hundliv på tomten och kom då och då och kollade vad Matte pysslade med. Han gick runt lite hit och dit och han hade koll på alla som passerade på vägen utanför staketet. När Aili var ute skällde han på dem. Nu var han tyst. Det vore väl en nåd att stilla bedja om att Colin skulle få Aili att hålla tyst, i stället för tvärt om. Hon lär honom dumheter. Är man två vågar man mer och ensam är det lugnast att inte märkas. 

Colin fick alltså egentid med Matte på tomten, när Aili valde att inte vara ute. Innan det skymde på måste Aili också få egentid med Matte. Colin fick träna på att vara publik bakom glasdörren till uterummet, när Matte tränade med Aili. Mattes nyckelknippa gömdes i nedre klykan i det lilla äppelträdet. Precis så högt att Aili skulle nå den. Vittringen for iväg och Aili letade för långt ifrån. När nosen åkte upp berömde Matte. Aili fattade vinken och jobbade vidare och fyndade till slut. Snygg inapportering och snyggt avlämnande! Duktig Aili! Som fick leta efter och hitta nyckelknippan ännu några gånger. Sedan kom Husse hem från Friskis och Svettis och hela flocken förenades i stugan. Fika för de tvåbenta och tuggpinne för de fyrbenta.

Antal kommentarer: 2

2022-12-04 17:21:59 - Christina , christina.mikkelsencm@gmail.com

Så jätteroligt med denna lilla kille i er flock! Och så underbart för honom att ha turen att få komma till just er! Verkar vara en härlig kille! All lycka!
Kram
Christina

2022-12-05 16:27:18 - Marianne

Tack snälla! En positiv och spännande kille, omtyckt av oss alla tre! (heart)(heart)(heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)