Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EN DAG I SÄNDER

2023-04-28

Torsdag.

Bilar är bra när de fungerar. Förmiddagen gick åt till att vänta på bärgare. Det börjar bli uppenbart varför Husses 'nya' bil inte var dyrare. Bilen hade lämnats in på basservice hos Mekonomen på onsdagen och på hemvägen försvann allt kylarvatten. Bilen luktade varmt när den kördes in i carporten hemma och Matte som var på tomten med hundarna kände den konstiga lukten. Vid en koll visade sig kylaren vara tom. Efter lite resonerande med en granne och Mekonomen antogs att vattenpumpen lagt av. Inget vatten läckte ur vid verkstadsbesöket. Hur som haver så gick bilen inte att köra. Bärgningsbilen kom och ännu en gång förundrades Matte över alla dessa killar som har byxor som blottar hela häcken när de böjer sig framåt. Grå kalsonger var det här. Men sådant vill Matte inte behöva veta! Det började för några år sedan när rörmokaren kröp på golvet framför Matte och visade rubbet, utan kalsonger som hade hasat ner även de, för Matte som stod bakom och skulle beskriva problematiken. Varför har man inte brallor som täcker rumpan även när man böjer sig framåt?! Det är mycket man inte förstår. Matte är väl bara gammal.

Husse tog Mattes bil och åkte med tillbaka till Mekonomen. Sedan tog Matte med hundarna på en promenad. Inte så lång den här dagen, men rask! Fort gick det uppför backen. I övrigt var det trädgårdsarbete som stod på agendan. Äntligen orkade Matte ta tag i lite av varje som behövde göras och nu fick Matte åter anstränga sig lite efter ögonlocksoperationen. Matte rensade bort pinnar och Dima snodde tillbaka dem! Kring bäckens mynning in på tomten, genom en vägtrumma under snickarboden, har Matte vid inflyttningen för nitton år sedan ordnat till lite, men nu behövde en omändring göras av olika skäl. Marken sätter sig och växter blir större. Några vagnshjul i olika storlek skulle få utgöra en barriär mot grusgången. Tungt var det och Matte kånkade stora stenar för stabilitet, men snyggt blev det!

Husse återkom från Mekonomen med besked att man skulle höra av sig när man fick tid att ta itu med bilen. Så nu står den där; På obestämd tid och med osäker framtid. En dag i sänder. Trist. Bilhandel är som forna tiders hästhandel. Man gav de gamla slitna arbetshästarna spikblomma och beladonna för ett piggare utseende vid försäljning. Husses bil sades vara nybesiktigad och oljan skulle vara bytt. Oljan visade sig inte vara bytt och bilbesiktningen låg som närmaste granne til bilhandlaren, som avslöjat nära kontakter. Som en trygghet för Husse. ? Matte tänker i andra banor i nuläget.

Före middagen tog Husse en kort promenad med hundarna innan flocken drog sig in i stugan i den svinkalla blåsten. Vid hemkomsten möttes hundarna av godisletande som Matte riggat medan de var ute och gick; Som en aperitif! Dima har långsamt lärt sig vad detta går ut på och låter sig inte längre distraheras så lätt, med risken att bli utan godis när Aili effektivt forsar fram och tar för sig.

På kvällen tog Matte de sista tabletterna på antibiotikakuren och ännu återstår att fullborda en rotfyllning. Allt känns inte helt lugnt inför helgen. Nytt tandläkarbesök först på onsdag. En dag i sänder.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)