Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRÅDASK

2024-02-20

Måndag. 

Rubriken syftar på dagens väder och inte på ett gott portvin lagrat på ekfat! Det grå var kompakt och släppte ifrån sig blöt snö i ett stilla snöfall. Allt var stilla. Vindstilla. Grått. Husse skottade rent efter nattens blöta snöfall, innan han begav sig in till stan och tandläkaren. Det fortsatte blötsnöa stilla och sparsamt hela förmiddagen, men den snön blev till vatten när den landat. 

Så småningom såg det ut att bli ett uppehåll och Matte skyndade sig ut med hundarna på en kort promenad. Klibbig snö fastnade i broddarna. En promenad runt kvarteret fick räcka. En kort promenad på en kvart. Under den tiden hann det både börja regna och sluta regna.

Matte och hundarna dröjde kvar ute på tomten och Aili och Dima lekte en stund, men inte var det som vid Torpet med halkfri torr snö eller till och med barmark! Där kunde de satsa stort och rusa runt utan halkrisk och det kunde de inte nu här hemma. Matte skrotade runt på tomten och skapade bilder i skallen om hur man skulle kunna skapa vidare i trädgården. Stora projekt som ett nytt staket mot vägen och små projekt som att plantera något nytt. Matte tittade på klockan. Minst en timme skulle gå innan flocken gick in. En timme frisk luft och utomhusvistelse även när det var grådask och tråkigt; inget att göra för en ovan Matte. Annat än att studera sina hundar och det är ju tur att man har dem! De höjde skallarna! Nosarna började jobba! De visste. Strax kom Husses gamla Ford rullande och visst var det fikadags nu!

Flocken gick in. Matte fixa fika. Tände en brasa. Njöt.

Nästan en Haiku.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)