Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ARBETSDAG

2018-09-14

Torsdag.

Aili var en riktig tröttmössa hela förmiddagen! Modji gick förvisso till jobbet som vanligt, men uppmärksamheten var väl lite så där kanske. Hon halvsov väl mest där i korgstolen i uterummet och inte var det så många som passerade och behövde hållas koll på, så det var helt i sin ordning. Assistenten Aili sov gott i korgen bredvid.

När det nu är svalare dagar och det som inte vuxit tidigare i sommar har fått fart, finns det att göra på tomten/i trädgården. Grannen på andra sidan staketet rensade sin del av bäckfåran, Husse gick med röjsåg och trimmer både på den egna och grannens tomt. Ett utbyte av tjänster grannar emellan. Matte vattnade där det inte regnat i lådorna, rensade det som regnat sönder och blommat över. Klättrade högst upp på stegen och fick ner alla äpplen innan de dråsade ner av sig själva. Samt kravlade runt under sitt eget sovrum och fixade med betongblock och fler stenar kring grunden. Hundarna har gärna sökt sig in i svalkan under sommaren och de har grävt en hel del kring brunnen. Nu försöker Matte bygga en liten stenmur och ett stenparti och det är inget jobb som blir klart i en handvändning tyvärr. Tungt är det och arbetsställningen allt annat än skonsam och bekväm. Det får blir lite i taget, men nu finns nog sten tillräckligt hemforslat från olika håll, för att det skall räcka och bli klart innan vintern.

På eftermiddagen hade hundarna vilat färdigt. Att träningen i den starka blåsten och på ett helt nytt ställe var mer ansträngande än en träning på känt område med mer normala vindförhållanden märktes. De ville iväg på promenad. Men de fick vänta, då annat måste gå före denna dag. Till slut förbarmade sig Matte och lekte med sina hundar på gräsmattan, till deras stora glädje! Aili fick tokfnatt tillsammans med plyschkaninen, som hon hugger och biter i utan att lämna några spår. Hon kastar den högt i luften och rullar sig på den och det kan även Modji göra ibland. En favoritleksak ur gratislådan på loppisen. Innehållet inbjuder tydligen till att tugga på, utan att slita sönder den. Den är hårdstoppad men mjuk. Så småningom var även Husse klar med sitt och glädjen var stor när han tog med sig hundarna ut i skogen en sväng, medan Matte fick en sen middag på bordet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)