Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

JULIG JULDAG

2014-12-26

PåJuldagen passerade antalet besökare på hemsidan 100.000 sedan starten. En lämplig dag för rekordsättande.

Juldagen vaknade familjen i skogen till en värld inbäddad i vitt. Tio centimeter snö hade fallit och det var tretton minusgrader. Vintern hade kommit. Himlen ljusnade och solen belyste denna värld i vitt och familjen bodde mitt i ett julkort av finaste sorten! Björkarna, granarna och alla buskar var snötäckta och gnistrade i solen. Kring fågelbordet vimlade småfåglarna och tog för sig av julbordet bestående av solrosfrön, jordnötter och lite annat smått och gott för fetare kost i kylan. Vatten strömmar i bäcken och Matte försöker hålla den delvis öppen.

Efter morgonpromenaden fick hundarna sina julklappar bestående av torkade benknotor, passande för förtäring utomhus. Annat hundtugg har delats ut inomhus under julafton. Men nu fanns mer tid för utomhusaktiviteter i snö och sol. Husse skottade snö och Matte viftade bort snö från känsliga växter. Udda var det att se flera rosenbuskar med alla blad kvar. Gröna och fina och täckta av snö! Mellan klockan tolv och ett når solen bänken vid vedbodväggen och Matte bredde ut sälskinnet och Husse kom ut med mackor och julmust. Solen värmde!!!!

När solen försvann bakom trädtopparna, drog sig familjen inomhus och förberedde för beök när mörkret föll. I eldkorgen brann en brasa framför huset, marschaller och ljuslyktor var tända. Husses dotter med familj anlände och överraskades av mängden snö och kylan, trots att de bara färdats från strax söder om Stockholm. Där var det högst en centimeter snö, mest frost och bara några minusgrader. En biltur på mindre än en timme tog dem rakt in i vintern och en vit jul.

Den lilla Norfolkterriern E. uppskattade mycket att besöka tre hundtjejer och uppvaktade en helt oförstående Aili. Lapsktjejerna placerades bakom en grind i sovrummet för matro och en köttbulle var delades ut till alla hundarna som tröst. E.slog sig till ro och väntade på att tjejerna skulle släppas ut igen.

Husse bröt arm med dottersonen och Matte blev aldrig helt klar över vem som egentligen vann. Den ene är aktiv fotbollsspelare och den andre har varit. Ungarna växer väldigt fort ju äldre man blir....

En trevlig kväll var till ända och Husse och Matte somnade framför teven och Sällskapsresan. Som setts tidigare, men ändå måste ses igen, varav det blev intet. Tack för Stig-Helmer och Lasse Åberg!

Missa inte de djuriga julfilmsnuttarna! Länkar på startsidan!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)