Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

"VAD HÅLLER JAG PÅ MED?"

2018-02-16

Torsdag.

Matte tog på sig sina icebugs, tog med sig hundarna och gav sig iväg ut på långpromenad. Vägen var tillkört snöhalkig i det nollgradiga vädret, som gav snötäcket en isig hård skorpa efter kyliga nätter och töande dagar. Matte hade bestämt sig för att försöka hålla idealtiden på sträckan, trots värk i kroppen och stela värkande leder. "Ont skall med ont förgöras", "träningsvärk skall tränas bort" eller hur det nu är i realiteten. Hur som haver så knatade Matte på och hundarna fick sitt genom att få nosa rätt ingående på vissa utvalda ställen, där lukterna brukar vara många. Matte försökte styra upp det så att promenaden fick karaktären av intervallträning med powerwalk mellan varven.

I backen uppför Mossvägen måste Matte släppa ut ytterligare kroppsvärme och öppnade jackan och drog ner blixtlåset i tröjan så långt det gick. Inte sakta ner! Hålla tempot! Få flås! Trots smärtan! Trots stelheten! Matte tänkte på de framgångsrika tjejerna som tar guldmedaljer där borta och på Pichler som driver skidskyttarna håååårt! Kämpa på! Idrott gör ont! Måste göra ont om det skall bli resultat. Den som står ut med mest smärta vinner! Matte hade dåligt samvete för korta smärtfyllda och stela promenader en tid, med för korta muskler och för stela leder.

"Men vad håller du på med?!?" Frågade Matte sig själv när hon kom upp för backen och Schäfertiken som skällande kom rusande mot staketet stirrade på Matte, tystnade och vände om. Kärringen var röd i ansiktet som den röda skogshuggarjackan som flaxade, svettig, håret på ända, flåsande och harklande med två små söta bruna hundar joggande lättsamt bredvid. En knäpp gammal tant som tror att hon kan ösa på som vanligt, trots påverkan av en pågående behandling med biverkningar enligt bipacksedeln. Men kondition är färskvara och kroknar Matte så kroknar hundarna. Det blir bättre Det måste bli bättre. Både det ena och det andra och kanske fler skulle ställa sig samma fråga. "Vad håller jag på med?" Trump, KS-ledningen och några till. För Mattes del är svaret att försöka hålla sig gående långt upp i åren!

Antal kommentarer: 2

2018-02-16 11:43:18 - Christina Mikkelsen , Christina.mikkelsencm@gmail.com

Heja Matte, kämpa på!
Christina

2018-02-16 14:19:30 - Marianne

Tackar! Lite hejarop kan behövas! Det är inte bara negativt att vara envis och vad gjorde man utan hundar?! Vi djurägare lever friska längre än andra och gissa varför! Vi går fast vi kryper! I alla väder hela året runt. Vi håller åtminstone styrfart för det mesta, för våra djurs skull. Men tufft kan det onekligen kännas. (inlove):D
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)