Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MODJI

2022-04-11

Söndag.

Lapskflocken for ner till golfklubben och åt en lunchmacka till Modjis och Ailis stora glädje. De bjöds båda på ovanligt mycket godis, då krögarna var lätt sysslolösa för stunden.

Foton tagna på söndagen. Då anade man inte hur dagen skulle sluta.

Klicka för större bilder.

Därefter tog Matte med Modji och Aili okopplade på en uppskattad kort rastningsrunda på den stängda stora banan, närmast klubbhuset och restaurangen. En liten omväg tillbaka till bilen bara, där Husse väntade.

Flocken tillbringade eftermiddagen ute på tomten, där Matte gjorde sitt bästa för att göra ett hål genom tjälen på den grusade uteplatsen. Detta för att smältvattnet skulle försvinna ner i underjorden, i stället för ut över betongplattorna framför yttertrappen.Snötäcket smälter sakta men säkert bort igen. Modji skrotade omkring lite på tomten och satt sedan på altanen och höll koll på omgivningen.

Matte serverade middag och flocken gick i viloläge i stugan.

När Modji skulle resa sig efter en vilostund följde inte ena bakbenet med. Utöver stelheten i frampartiet. Samma sak hände lite senare. Modji mådde bra i övrigt men kroppen ville inte vad Modji ville. Efter ett samtal med Djusjukhuset Albano packade flocken in sig i bilen och for dit. Det var många som kommit in samtidigt och det skulle bli lång väntetid. Aili fick vänta tillsammans med sin flock och Modji fick vila i en lite för liten biabädd. Där bhövde hon hjälp för att få plats med hel sig innanför kanterna. Hon mådde bra och allmäntillståndet var gott. 

När en veterinär så småningom dök upp vid elvatiden fick hon tydligt se vad Modjis problem bestod i. Svårigheter att resa sig och komma igång. En ny stelhet i bakpartiet. Men efter en stund rörde hon sig ledigare när hon fick springa i korridoren.

Efter undersökning beslöts att Modji skulle läggas in för utredning och smärtlindring. Allmäntillståndet var fint men hon visade smärta kring båda höfterna. Hade hon halkat? Inte vad Matte visste då all is nu var borta. Prov skulle tas på den plommonstora svullnaden mellan skuldrorna.

Som alla djurägare vet är det vidrigt hemskt att lämna sitt djur kvar på djursjukhuset. Matte skickade med godis till nattningen på en främmande plats, när Modji lämnades över till en sköterska vid ettiden på natten. Prov skulle tas omedelbart på knölen på ryggen. För svar så snabbt som möjligt. Modji vände sig om i korridoren och tittade långt efter Matte. Som kom tillbaka till Husse och Aili i väntrummet med ett tomt koppel.

Vid hemkomste klockan två på natten till i dag måndag rusade Aili före till dörren, i förhoppningen om att Modji skulle var där.

Det var hon inte.

Fyra timmars sömn blev det och i dag, måndag, är det väntan på besked om Modjis tillstånd som gäller. Samt att låtsas att allt är som vanligt inför en väldigt ensam Aili.

Det är det ju inte, men man måste hålla masken.

Inte lätt.

För exakt en vecka sedan, förra måndagen, gick Matte en promenad på en och en halv timme med hundarna på golfbanan och det kan man läsa under rubriken: "Bråttom ut på banan".

Det går inte att hänga med och inte att förstå.

Antal kommentarer: 3

2022-04-11 12:36:06 - Anne-Lise

Jeg krydser fingre for at Modji bliver frisk igen (heart)
Mange tanker til jer fra Anne-Lise og danske Násti

2022-04-11 15:23:59 - Marianne

Tack snälla!(heart)

2022-04-12 15:16:17 - Ylva

Oj, hur har det gått för finaste Modji? Har hon fått komma hem? Håller tummar och tassar för att hon blir bra (heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)