Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÅSKÅDARHUNDAR

2015-04-29

tisdagen fick hundarna vara åskådarhundar från "läktaren" uppe på glasverandan. Efter en morgonpromenad med Husse, som tagit ledig för att vara hantlangare, stängdes hundarna in på första parkett. 

Grävaren och snickaren (som fick förhinder från att bygga nya rummet) skulle tillsammans med Husse börja gjuta plintar. Hundarna fick hälsa på de hundvänliga och vana besökarna och Aili var mycket nyfiken på den snurrande betongblandaren innan hundarna portades från arbetsplatsen. De hade sedan god utsikt över allt som skedde hela dagen.

I samband med att jobbartrion gjorde ett lunchuppehåll  i det strålande vårvädret, tog Matte med sig hundarna på en promenad runt kvarteret. För att komma tillbaka lagom till när herrarna ville ha lite kaffe på maten.

Matte har planen för hur bygget skall se ut när det är klart inne i skallen och konsulterades ett par gånger för korrekt plintplasering. Under dagen höll sig Matte i närheten och jobbade i trädgården. Tog fram handgräsklipparen och snyggade till de partier av gräsytorna som fått fart och vuxit till sig mer än andra delar. Rekordtidigt! Matte ordnade även stöd för de två vinrankorna vid staketet,  innan bladmassorna gör det mer svåråtkomligt. 

Så småningom avslutades dagens arbete och om nu resten av huset rasar omkull,  så kommer det nya rummet att stå mycket stadigt på rejäla plintar,  förankrade med armeringsjärn i berget! Mängder med betong har blandats och östs ner i sprickorna i berget och i gjutrören. Bygget är i alla fall igång....

Den ena byggfirman som lovat komma och titta för att lämna en offert skulle höra av sig för tidsövernskommelse under måndagen eller tisdagen. Ingen hörde av sig. Dåligt. Hundarna fick fri tillgång till trädgården när jobbet avslutats för dagen och kollade noga kring arbetsplatsen. Aili var mycket intresserad av den nylagda betongen i gropen.

När Husse tog med sig hundarna på en skogspromenad, fixade Matte middag till familjen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)