Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DENNA HYSTERI...

2020-11-27

BLACK FRIDAY

Två ord som verkar överskugga allt denna BLACK WEEK.

Reklambladen denna vecka överträffar varandra med svart tryckfärg och i Mattes mobil landar det ena messet efter det andra om svarta priser bara JUST NU. Priser som i många fall höjts gradvis för att nu sänkas till normala nivåer. Ren bluff alltså och inte ett dugg billigare än i somras.

Men vi skall ju undvika att gå i butiker?! Handla på nätet i stället. Där utlämningsställena översvämmas av beställda paket och hämtande kunder, varför tillfälliga filialer måste öppnas. Men vi skall ju undvika folksamlingar och butiker?! Tegnell hintar om smittuppbromsning i mitten av december "om alla sköter sig och håller avstånd". Det går dåligt ihop med denna köphysteri mitt i alltihop. Världen lider av pandemi och klimatkris men sluta för bövelen inte att handla till svarta bluffpriser. 

Nyhetsrapporteringen denna svarta fredagmorgon fylls med hur trångt det blir, med risker för ökad smittspridning, när alla skall hämta ut sina nätbeställda varor. Ombuden får inte plats med alla paket och deras hämtare och stor trängsel befaras.

I den lilla stugan i skogen beställer flocken åter maten på nätet från den lokala butiken med en veckas väntetid på lediga tider för egen hämtning utanför butiken. Inga spontanköp och inga tillfälliga erbjudanden. Igen. Inga butiker besöks. Allt är som förut. Som i våras. Matte är djupt tacksam för att hon var förutseende och passade på att njuta av lite nästan normalt liv - med C-avstånd, i slutet av sommaren. Innan hösten med normalt ökande smittspridning av normal influensa och många förkylningar, så självklart skulle även Covid spridas snabbt som allt annat. När skolorna startar och inomhuslivet börjar. Matte är inte det minsta förvånad över den nuvarande utvecklingen med ökad smittspridning i rasande takt. Varenda höst är det ju likadant, men i mindre skala. I torr inomhusluft frodas virus och bakterier. Så även C.

Vilket inte går ihop med en massiv reklamkampanj denna genomsvarta vecka vad tryckfärg anbelangar. Kom och köp! Kom och köp! Allt går att sälja med mördande reklam. Även konserverad gröt! Sjöng Ulf Peder Orog. För länge sedan, men lika aktuellt nu.

Utöver att irritera sig över veckans köphysteri, ägnade Matte delar av torsdagen åt att leta skarvsladdar och grenurtag och trassla ut ljusslingor. Den lilla stugan i skogen är tacksam att julpynta. Miljön är julig i sig med en röd stuga med vita knutar omgiven av granar och med en bäck rinnande framför ytterdörren. Några få ljusslingor i varmvitt gör sig fint och lyser upp mörkret runt omkring.

 4 februari 2019.

Klicka för större bild.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)