Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDLEDIGT

2014-06-27

Torsdagen blev till hälften en hundledig dag. Husse och Matte hade ett besök att göra och på hemvägen intogs en måltid på Brollsta Golfklubb,  som ligger längs vägen hem och inte alls långt borta. Här på golfbanan fick Modjis knytt rasa av sig på stora och snötäckta ytor, när de var kvar lite extra länge på grund av långresa och sträng kyla. Aili hade kul med två av sina syskon längre än två månader. Här fanns skidåkare att springa efter och knytten fick ett rätt blandat mottagande när de nådde fram.....   Matte visslade och visslade och knytten de bara sprang och sprang! Modji och Násti kom till Matte och fick godis. Någon skidåkare slog med staven mot ohörsamma och busiga valpar. Några ignorerade dem totalt. De flesta stannade upp och hälsade på sötnosarna. Var nyfikna på om det var jakthundar ofta.

Nu var det inte läge för några knytt eller andra att springa omkring och leka på de stora öppna ytorna. Nu var det golfare utspridda här i stället. Husse och Matte njöt av torsdagens BBQ och skådade ut över golfbanan. I den lilla sjön simmade Vitkindade gäss som sedan gick upp och skitade ner den fina gräsytan intill. Golfare vandrade mellan hålen med sina klubbor. Många med golfvagnar. Men varför bär man sina många klubbor när det finns alternativ? Det förefaller som onödigt slitage på kroppen att hänga en tung golfbag snett över ryggen. Husse och Matte är inga golfare och söker svar. Vet bara att de definitivt skulle ha föredragit en liten kärra att dra bagen på.

Hemma väntade hundarna på att bli utsläppta och gräsmattan på att bli klippt. Vilket blev gjort. Matte småpysslade i trädgården efter bästa förmåga. Det måste klippas lite här, stödjas lite där och vattnas i lådor och krukor av olika storlekar. Matte gillar att omge sig med mycket blommor och Aili har lärt sig att rabatterna är "big nono!"

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)