Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LYXLIV

2014-04-11

torsdagen sken solen hela dagen! Matte och hundarna njöt lite tidig morgonsol, efter morgonrastningen. En del av den frostiga gräsmattan nåddes av solens strålar och bänken vid lekstugeväggen erbjöd en behaglig sittplats. Hundarna var uppiggade efter frukost och promenad och Modji och Aili hade kul med varandra! Intensiv lek med jakt och tacklingar och lite brottning däremellan. Násti njöt i solvärmen med Matte. Ljuset från den lågt stående solen med den ångande och sakta upptinande marken var vidunderligt. Bäcken porlade ljudligt. Till slut måste Matte trots allt dra sig inomhus för att hålla elden vid liv i kaminen. Sexton grader kändes lite för lite.

Matte passade på att köra en tvättmaskin för att utnyttja den soliga dagen för torkning. Tvätten måste annars torkas på ställning framför kaminen i vardagsrummet. Vilket kanske låter främmande för många. Bor man i ett litet fritidshus så gör man. 

Hela dagen tillbringade Matte och hundarna utomhus. Vinden var kall och skuggläge undvek Matte och hundarna så mycket som möjligt. Trädgården ansades på olika sätt och Aili var en trogen följeslagare till Matte. Hon kollade noga! Såg riktigt intresserad ut av det mesta och respekterade förbudet att ensam traska ut genom uppställda grindar. 

Matte varvade trädgårdspysslandet med vila på bänken vid vedbodens södervägg. Hundarna gjorde henne gärna sällskap. Vilken underbar lyx det är att kunna sitta och bara njuta i solen intill en ystert porlande vårbäck. Några meter framför huset. Med tre underbara hundar  omkring sig. Inget jobb att gå till. Ledig varenda dag.

Men, om Matte hade kunnat hade hon gärna tagit en långpromenad med sina hundar. När man fortfarande jobbar planerar man för allt man skall hinna göra när man går i pension. Glömmer lätt att när den dagen kommer har ytterligare ett antal år lagt sig på kroppen. Som kanske inte vill samarbeta lika snällt längre. Tur att det finns reservdelar! Snart blir Matte också en reservdelsmänniska. I väntan därpå fick Husse gå långpromenaden med hundarna efter middagen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)