Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTE-promenad

2018-02-21

Tisdag.

Häromdagen togs en hundpromenad för att tillfredsställa hundarnas behov av att få nosa mycket längs vägar nerpinkade av okända hundar. En promenad där Matte hade tid att njuta av naturen, medan de två Lapska tillgodogjorde sig mängder med nytillkommen information sedan de traskade här senast.

På tisdagen sken solen en hel del, ett redigt snötäcke och fyra minusgrader gav vinterkänsla. Vägarna i området var ännu helt oplogade efter det senaste snöfallet och bortsett från i hjulspåren var det halkfritt och lättgånget. Fler än Matte gav sig ut och njöt i det fina vädret! Ett stycke hemifrån stötte Lapskflocken ihop med Kooikerflocken, utökad med en Phalèn och en BC. De två uppfödarmattarna hade inte setts på mycket länge och mycket snack blev det vid vägkanten. Det var tider det! När tre uppfödare träffades och tränade hund varje helg i området. Men livet rullar på och folk flyttar. Tillfället att snacka hund och livet och att passivitetsträna en hög med hundar i grupp i solsken missades inte. Att ta vara på dagen en solig vinterdag kändes rätt.

Hundflockarna vandrade vidare åt varsitt håll och Matte fick upp farten någorlunda bra med solen i nacken. Hundarna pinnade på och fick upp värmen. Lite senare stötte Matte på ännu en granne som, trots avsaknad av hund, var ute och njöt av det fina vädret. Mestadels möts man sittande i varsin bil, eller oftast är det Matte som är ute och hundpromenerar och blir förbiåkt och vinkad till och aldrig hinner några ord växlas. Här var två damer i samma ålder som hade mycket att snacka om där de njöt av solvärmen och hundarna fick passivitetsträna lie till innan Matte begav sig hemåt. Som kompensation valde Matte en sällan nyttjad sträcka över ett berg, för att hundarna skulle få nya hunddofter som tack för att de stått ut med allt tantsnack.

Husse hade kommit hem från gymmet och Matte hade varit ute med hundarna i ett par timmar. Solen och temperaturen sjönk. Det var tisdag och Husse hade med sig semlor till eftermiddagsfikat. FIKA! Ett ord hundarna har lärt sig uppfatta blixtsnabbt! "Skall vi fika?" sa Husse till Matte och hundarna ställde sig vid godisskåpet! Varsin tuggpinne blev det för dem när semlor åts vid bordet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)