Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÖDRAGYMNASTIK

2013-03-08

Modji mår fortsatt bra. På torsdagen var hon lika lekfull som vanligt och rätt som det var kom hon dragande med den stora och mycket långarmade apan och ville ha dragkamp med Matte. Full rulle på kamphunden! Hon kampade även med kopplet en del på promenaden i solskenet. Inte en långpromenad denna dag. En avslappnad promenad längs den bitvis porlande bäcken upp mot sjön. Mycket nosande och Modji har inga problem att som vanligt ta sig över den höga och breda plogvallen för att gå på toaletten på andra sidan diket. Så långt hon når i kopplet. Matte är inte dräktig, men avstår från att försöka kliva efter....  Ett ben ner i pogvallen och så är det kört. Hårdpackad snö upp till ljumsken är tämligen handikappande.

Den enda skillnaden som Matte kan upptäcka i Modjis beteende, är att hon de senaste dagarna börjat rulla sig mer på den hårdfrusna snön på tomten. Modji svänger sig hit och dit och sparkar rytmiskt med benen i luften. Hon byter lite otympligt sida då och då. Att rulla sig är en rörelse som är mycket bra för alla hundar. Framför allt äldre hundar håller sig smidiga av att rulla sig och Modjis mormor Gázzi var en hund som sedan unga år alltid rullade sig intesivt varje gång som hon skulle ut och jobba/söka. Även på prov! Domarna såg lite brydda ut när Matte lät Gázzi hållas. Matte ansåg att det var ett behov som Gázzi tillfredsställde och som var nödvändigt för henne innan en fysisk ansträngning. Gázzi rullade sig gärna ända till livets slut. Det är jättebra att Modji rullar sig mycket och håller ordning på sin kropp! Knytten kan behöva röra lite på sig även de. Matte passar på att försöka klappa på dem när de är vakna och lite omruskade. Men fråga inte hur många det blir! Minst en, är det enda Matte kan säga. Hur många kan rymmas i den väldigt stora bröskorgen? De är väl bepansrade och antalet totalt ogissningsbart.

Modji fösågs med en mycket stor bröstkorg från födseln och det tog ett tag innan hon växte i den. Hon såg rätt kul ut som litet och självsäkert knytt, när hon med stadig blick pinnade på så långt bort från Matte som hon kunde komma. En tunna på taxben med mycket "glad" svans. En helt underbar liten hund! Som snart blir flera underbara hundar. Men jisses så stor bröstkorgen blivit nu. Hon börjar se lite dräktig ut och inte bara som en överviktig Lapsk.

Matte övergav hundarna på eftermiddagen, för att ta en sista chans att komma iväg och träffa sin syrra på en långfika nere i centrum.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)