Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SÖKHUNDEN MÁNNU

2014-11-10

GRATTIS till Raiikas Kennel där Aili i helgen fått sju små kusiner!

Mánnu har i helgen söktränat med hundgruppen i MPS i Uppsala och visat att han har stora talanger för sök! Underbar läsning för Husse och Matte och härligt för Mánnu att få visa att han är mer än en snygg hund! Han jobbade bra och fungerade bra med andra hundar står att läsa på FB. Härligt! Rätt hund på rätt plats. Mánnus arbetskapacitet blir tillvaratagen.

Söndagen blev en innedag i stort sett. Grått och fuktigt var det ute och Husse tog med hundarna på morgonpromenad och senare på dagen en lite längre skogspromenad. Hundarna fick även ligga ute på tomten en del och tugga klövar med fårfett när Husse sprang lite ut och in. Matte avstod från långpromenad och rensade i skåpen inomhus i stället.

Matte hade kommit på en lösning på ett problem för att få plats med två olika arbetsplatser/dator i den lilla stugan. Den fasta datorn har stått oanvänd efter en krasch och har haft en trist plats i ett mycket mörkt och trångt hörn. Långt ifrån den värmande kaminen. Där vill man inte sitta har det visat sig. Funkade inte. Datorn funkade till slut men inte platsen. Förhoppningsvis blir stugan lite större när kvarnarna malt färdigt på byggnadskontoret. Den nya lagen möjliggör en mindre tillbyggnad och det är väldigt positivt. Men fram till detta är genomfört måste en förändring ske. Med hjälp av en granne flyttades nu en stor garderob för ytterkläder till det mörka och kalla hörnet och datorn kom fram i ljuset. Det kändes mycket bättre.

En numera utsövd Matte utan värk (bara träningsvärk) börjar upptäcka möjligheter till förändring hemma. Efter elva år i huset kan det vara dags. Den nya lagen som möjliggör en tillbyggnad på 15 kvm utan bygglov, men med en bygganmälan är mycket välkommen här i området, där kommunen stenhårt avviat alla ansökningar hänvisande till att detaljplanen tillåter endast 50 kvm. Nu hade Husse och Matte tur och den egna stugan var redan större innan den nya detaljplanen lades för många år sedan. Två rum kommer att bli tre rum så småningom. Matte har varit arkitekt och lämnat in ritning. Nu återstår att hoppas på ett godkännande för byggstart. Hundarna får mer plats inomhus.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)