Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SVÅRT ATT GREPPA

2019-06-22

Midsommarafton.

Matte beklagar tjatet, men det som hänt med bilen i veckan dominerar just nu det mesta vad gäller samtalsämnen i Lapskflocken.

Aili mår bra, magen har vuxit rejält och hon buffar på knytten när de är lite för vilda. Magen hindrade henne inte från att rivstarta från sittande position uppe på altanen framför stugan, när grannkatten plötsligt dök upp precis framför näsan på henne. Aili hoppade ner i ett jättehopp, tappade balansen lite men återfick den snabbt och försvann efter katten runt knuten. Katten vände för att komma undan in under grinden mot baksidan och Matte röt så det rungade åt Aili! Som tvärnitade så snabbt så att det hade blivit en tia plus på ett inkallning med ställande! Eller snarare med sättande/läggande. Ailis stopp var så blixtsnabbt att bakbenen hann ta ett par steg efter det att frambenen stannat! Det såg rätt imponerande ut och ganska dråpligt! Omedelbart tvärvände Aili och kilade in i uterummet, där hon sjönk ihop under bordet och försökte var osynlig och hon hade verkligen den oskyldiges blick! Aili betyder "den heliga" eller var det den skenheliga kanske.

Lapskfloocken höll sig hemma hela dagen och tittade på skarorna med midsommarfirare, som promenerade förbi på väg till fotbollsplanen för att dansa runt stången. Alla hade visst inte uppfattat att firandet tidigarelagts en timme, lite sent aviserat. Husse dukade upp en Midsommarlunch med sill och potatis och Matte plockade rädisor, plocksallat och salladskål i sitt lilla pallkrageväxthus. Salladskål i stället för gräslök och det funkade fint.

Husse och Matte var bjudna till grannar snett över vägen för att grilla under kvällen och bilen parkerades i skuggan i infarten nära intill de ätande. Ett litet gäng på fem pensionärer, lugnt och vilsamt under några trevliga timmar. Till dess mygg och knott blev övermäktiga trots myggljus på bordet på verandan. Matte körde tillbaka bilen hem de får meterna och Lapskflcken gjorde kväll vid samma tid som vanligt. Tröttheten är rätt stor efter nätter med dålig sömn.

Naturligtvis diskuterades övergreppet på Mattes bil i tisdags under kvällen! Skadorna studerades och de två busschaffisarna var rätt eniga om vad som orsakat skadorna. En utrymningshacka. En sådan som sitter bredvid dörrarna i bussarna och de är tydligen väldigt stöldbegärliga för att använda när "man skall knacka bilrutor" för att göra inbrott. Dyra är de dessutom!

Polisens första kommentar var ett troligt inbrottsförsök i bilen för att komma åt något stöldbegärligt. "Man slår sönder just denna mindre ruta på dörren för att kunna öppna dörren". Veterinärmottagningens spontana kommentar var ett troligt hundstöldsförsök. Flocken kom ju just därifrån efter att ha röntgat Aili och när Matte via mail fick bilderna, tackade hon och berättade om vad som hänt. Sammankopplat med att det troliga verktyg som använts är en utrymningshacka hamnar de flesta på samma ställe: 

Avsikten med att gå lös på de bakre rutorna i bilen, när hundarna satt bakom låsta bilgrindar var att stjäla hundarna.

Vad var mest stöldbegärligt i Mattes bil? Inte några petunior och inte några lättöl från Lidl. Hundarna. Modji och Aili var det som var mest värdefullt och skulle inbringa mest pengar. När Matte parkerade bilen var det tomt på båda sidor och i stort sett rätt öde framför butiken. Man började med den lilla rutan där hålet är nästan genomgående och känns som en utbuktning på insidan. Men den vägen får man inte ut hundarna då galler finns mot baksätet. Sedan har den stora rutan mot bakskuffen och hundarna blivit föremål för ett aningen mindre kraftigt slag och sedan har något stört våldsverkaren eller våldsverkarna, med tanke på de två energidryckburkarna som lämnats på platsen. En urdrucken bara till hälften. När Husse och Matte kom tillbaka till bilen stod det betydligt fler bilar på parkeringen och den egna bilen hade en bil på vardera sidan. Trots en rätt kort vistelse i butiken. Men hundarna visade inga tecken på stress??? Skärmade av kanske.

Den fasansfulla insikten, att den högdräktiga Aili och hennes mamma Modji eventuellt var en hårsmån ifrån att stjälas i  tisdags, är svår att stå ut med.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)