Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EPIC - EALJAR

2017-02-03

Sedan lång tid tillbaka har en parning mellan Epic och Ealjar varit planerad. All information om hundarna finns på förstasidan här hos oss.

Epic är son till Násti och han har tillsammans med sin matte visat vilken bra arbetshund han är! Epic har många strängar på sin lyra och hans matte har spelat på dem alla. Epic har visat att han fungerar utmärkt bra  som både spårhund och sökhund! han tränar räddningssök regelbundet och har varit med i "Lag Gátchis" på den årliga lagtävlingen för räddningshundar 2014,2015 och 2016 med fjärdeplaceringar alla gångerna. Epic har alla tänkbara titlar i rallylydnad, han har tävlat i agility och nu senast ägnar han sig framgångsrikt åt fårvallningsträning regelbundet. Han har liksom flera i sin familj ett godkänt (icke officiellt) vallanlagsprov på får. Matte har säkert missat en del av allt som Epic provat på med sin mycket ambitiösa matte, som sannerligen tagit vara på materialet!

Äntligen kommer Epic att få möta Ealjar från Belgien! En tik född i Nordnorge, som har varit här på besök för något år sedan och då tränade med Lapskflocken en kväll, innan hon for vidare söderöver. Ealjaar har nu börjat löpa och kommer hit inom kort.

Om intresse för valpar finns så kan kontakt förmedlas. Epic är inte en foderhund! Men Matte engagerar sig i de knytt de hon sålt, även sedan de blivit vuxna. Ealjars matte har varit intresserad av hela Epics familj, vid val av pappa till sin planerade valpkull. En engagerad hundägare som väljer avelsmaterial på annat sätt än efter vem som bor närmast.

På torsdagen var Husse hemma med hundarna. Vilket innebar att han tog en längre skogspromenad med dem alla, "Mopperundan" som går i en slinga i mycket varierad och delvis kuperad terräng. Násti hade inga problem med att hänga med. Sedan tog han med dem till Uppsala och hämtade den externa hårddisk, innehållande alla Mattes bilder, men som kraschade i julas och lyckligtvis har kunnat räddas till slut. Men är sig rätt olik och ommöblerad.

Matte var på rymmen hela dagen. Träffade sin syrra på långfika/gofika i det populära stationshuset i Viggbyholm och beökte sedan rean på MIO. Där hon lyckades begränsa sina inköp till en fin glasflaska med pump för tvål, att ha i duschrummet.

Familjen förenades till en enkel soppmiddag och hundarna föreföll nöjda med sin dag, när de rullade ihop sig framför den allt varmare kaminen efter middagen.

Antal kommentarer: 1

2017-02-03 12:55:17 - Anneli m flock

Ja hade man en storplånbok och kunde åka ner och besöka valparna i Belgien varje vecka skulle jag nog antagligen helt klart ställa mig i valpkö! :) Kul med så seriösa uppfödare!
Epic är en fin kille som visat riktigt bra kvalitéer i många grenar inom hunderiet!
Hoppas tycke uppstår och att det blir finfina valpar och att kanske minst en hamnar i Sverige (flower)(star)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)