Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DET DRAR IHOP SIG

2021-12-17

Torsdag.

Lapskflocken drog upp till Norrtälje i jakten på en medicin som är slut hos leverantören. Vägen var blankhal lite oväntat och det syntes dåligt! Man har vägrat lämna ut en svagare styrka då recept saknats på detta. Från apotek till apotek har Matte åkt i sitt sökande, men det har varit helt tomt på just det Matte behöver för sin astma. Nätapotek var lika renons på just detta. Efter att desperat ha dragit ut låda efter låda, nerifrån och upp, hittade den  envisa receptarien till slut fyra kartonger, nästan högst upp i det höga skåpet. Matte fick en av dem och kunde dra en lättnadens suck. En tid framöver. Ett allmänt problem vad det verkar. Många mediciner är restnoterade och går inte att få tag i tyvärr. Transportproblem verkar även här ligga bakom till viss del. Brist på chaufförer.

Mer än astmamedicin behövs hemma för ett fint julfirande och mycket är fixat men lite till behövdes ihop med vardagsmaten. I den stora matbutiken var det många äldre som passade på innan helgen. Det blir nog rusning denna den sista helgen före jul och Matte och Husse håller sig undan trängsel.

Husse tog med hundarna på en skogspromenad och Matte ägnade sig åt bokhyllestädning, nu när rätt medicin fanns hemma. Dammsugare i ena handen och våt trasa i den andra. Av fyra Billyhyllor är nu två i stort sett klara. Lapskflockens bokhyllor hyser böcker, vilket förefaller vara allt ovanligare numera. Inte minst djurböcker och framför allt hundböcker, som samlats under många år. Att läsa en bok från 1960-talet om hunduppfödning, dräktighet och födslar är en delvis lite "annorlunda" läsning, jämfört med hur man tänker nu. Även vad gäller synen på uppfostran, utbildning och träning av hundar (även andra djur som hästar) har förändrats drastiskt sedan Matte var ung. "Hur kunde man tänka/göra så?" är en relevant fråga som dyker upp i skallen när man läser. Med kunskap om dagens nya forskningsrön, angående hur hundar och hästar och andra djur fungerar. Hästböcker finns det också många i bokhyllorna, samt kattböcker, hemma hos Matte och Husse. Etologi är mycket intressant tycker Matte.

Så småningom fick det vara nog med "jobbande" och Matte somnade framför teven med Aili i sitt knä. En riktig kelgris och knähund!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)