Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SPERMIER/händelsefattig, het helg.

2018-06-11

Helgen har varit het, men då mest avseende utomhustemperaturen som legat på trettio grader! Inte på något vis optimalt för att få  två hundar att para sig! De har fått vila sig dagtid ute eller inne efter fritt val och de har fått alla möjligheter till parning tidiga morgnar och kvällar. De har levt sida vid sida dygnet runt. På lördagkvällen var det mycket nära att de fick till en parning, men efter en het dag var många hundar ute på promenad och något råkade störa på något vis trots kompakta buskage mot vägen. Men hade de velat riktigt ordentligt så hade de fått till det och viljan var inte som på fedagkvällen. Varför Matte tackar sin lyckliga strjärna för att ha litat mer på hundarna på fredagen än på veterinären. Trots allt.

De har sedan lekt vilda lekar både morgon och kväll och både på lördagen och söndagen, men nu hade intresset för sexlekar svalnat. En ung och pigg kille har pigga spermier som lever några dagar, så förhoppningsvis fixar det sig denna gången. Men som alla vet så är det inte så himla lätt att tillverka knytt alla gånger. Vare sig med två eller fyra ben!

Matte läste i dagens (måndag) Dagens Nyheter en forskarrapport som anger att: 

"Sedan 1970-talet har antalet spermier hos västerländska män mer än halverats. Nu slår en rad världsledande experter på manlig fortplantning larm. Det behövs mer forskning om orsaken."  "Det finns ökade bevis för att den  minskade spermieproduktionen hos män och djurhanar påverkar hur länge de lever, deras hälsa och även deras avkomma. Testiklarnas funktion är en viktig markör för en mans allmänna hälsa och sädesvätskans kvalitet en stark indikation på hans framtida hälsa, säger Stefan Arver".

"Man tror att vissa kemikalier i mijön är en viktig bakomliggande orsak då man inte ser samma minskning bland män från Sydamerika, Asien och Afrika." (Shanna Swan, professor vid School of medicine at Mount Sinai i New York.)

Det gäller alltså manliga individer med både två och fyra ben. En extremt oroande utveckling.

"Regeringar, myndigheter och hela den medicinska världen måste inse att fertilitet är helt grunläggandet för överlevandet för jordens alla arter - inklusive människan. Stefan Arver, Överläkare".

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)