Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDKALAS

2014-12-19

torsdagen tog Matte med sig hundarna och besökte kompisen G. och hennes båda hundar. Vita Herdehunden Alaska och nya flockmedlemmen spetsmixen Rocky, som övertagits vartefter. En kastrerad kille som ingen hade tid med. Besöket inleddes med att alla fem hundarna fick vara ute i den stora och lantligt belägna trädgården en längre stund. Närmaste granne är skogen och ett stall med hästhagar.

Hundarna har inte träffats på ett tag då Aili och Násti efter varandra varit i löp och den kastrerade killen helt klart har ett minne av vad löpande tikar betyder, från tiden  innan han blev av med kulorna! Det funkade inte alls att ha hundarna ihop med en pilsk kastrat som hindrade alla försök till lek. När han plockades in blev Aili i sin tur splittrad under sitt första löp.

Men nu var all löplukt och pilska fasoner som bortblåsta. Nästan....  den mogne mannen måste korrigeras några gånger. Aili och Alaska hade buskul när de fick vara ifred! Mycket spring och brottning blev det! Násti och Modji skrotade omkring och hittade både hönsskit och fågelfrö att förtära. De nosade även noga igenom hela tomten då andra hundar ofta är på besök här. Mattarna hade inte heller setts på ett tag och hade mycket att snacka om så klart, medan de höll hundarna sällskap utomhus. All snö hade inte hunnit försvinna och på gräsytorna och i skogsmarken var det behagligt halkfritt.

Så småningom drog sig alla inomhus och julfika serverades i det härligt juliga lantköket. Här är det alltid röda julgardiner och julstämningen maxad trots ett lätt regn utanför, där skymningen började falla tidigt i gråvädret. Hundarna serverades först! Varsin tuggpinne av lyxmodell fick de alla fem. För lugn och matro fick familjens egna två hundar tugga på verandan och de tre Lapska hölls i hallen. Sedan bjöds fika med hembakta saftiga saffransbullar och både mjuka och hårda pepparkakor. Vilket kalas!

Men tiden gick och andra sysslor väntade för alla. För egen del skulle Matte vidare ner till centrum för en timme på gym. Hundarna slog sig till ro och vilade i bilen, nöjda efter julkalaset.

Något promenerande  blev det inte denna dag och Matte hade inte ens dåligt samvete. Hann i stället plocka undan lite av allt som måste undan, för att ge plats åt lite julstämning även i det egna hemmet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)