Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KONTORSGÖRA

2016-02-13

Matte har ägnat några dagar åt hunderiet på ett lite annat plan än till vardags. Mindre med direktkontakt med hundar, utan mer åt det kontorsbetonade hållet. Mycket datortid blev det och lite mindre tid till de egna hundarna. Som tidigare angetts på SLK:s hemsida så ingår Matte som en av sju personer i en tankesmedja, underställd CS, som sedan starten i november har haft fyra konstruktiva och givande telefonmöten.

Vår/höstkänslan med barmark dis och gråväder försvann när vintern återkom på fredagen! Med tio centimeter snö på kort tid och mängder med avåkningar överallt! Många krockar och eländes elände i trafiken i länet. Efter att hela torsdagen ha ägnat sig åt "skrivbordshunderi" med en kortare hundpromenad fick hundarna på fredagen också bara en kort promenad i snöyran, innan de lämnades ensamma ett par timmar. Matte hade ett trivsamt möte med fika för ett födelsedagsfirande och lite "tjejsnack".

Vid hemkomsten släpptes hundarna ut på tomten och Matte fick ägna sig åt tungt snöskyfflande en längre stund. Nollgradig och tung snö i ett tjockt lager kändes i den ännu onda högerhanden och jobbet tog tid. Hundaran ledsnade på snön och temperaturen kröp neråt. De satte sig på trappen och väntade otåligt på att Matte skulle gå in och fixa lite mat åt dem. Husse kom hem och fick ta bort resterande mängder snö på infarten. För många blir det snöskottningen som avgör när de inte orkar med ett husboende längre och flyttar till lägenhet. Måtte det dröja många år ännu! Husse och Matte knegar på.

lördagen sken solen och några minusgrader förvandlades till dagsmeja. Lapskflocken for till Arninge och inhandlade nya gardiner och tillbringade därefter eftermiddagen hemma på tomten i solskenet. De arma hundarna blev utan långpromenad även denna dag, då vägen i området var belagd med en isig hinna efter plogning utan sandning. Varken Husse eller Matte vågar riskera ytterligare krämpor som påverkar vardagen negativt. Ibland är det bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen. Dit hör att inte riskera att halka omkull på en isgata! 

Hundarna fick uppskattade hundtugg, solsken, sällskap på tomten och föreföll inte ha så mycket emot sakernas tillstånd.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)