Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUSSE FYLLDE ÅR

2015-06-08

Söndagen firades Husses födelsedag! Det blåste iskallt och solen sken inte, men flaggan stor rätt ut från flaggstången! Grattis Husse!

Han firades redan på förmiddagen med kaffe och tårta av dotter med familj, som medförde en Norfolkterierkille till de Lapska damernas förtjusning! Vid fikabordet ville Matte att det skulle vara lite lugnt så då fick Lapsktrion vänta i sovrummet. Stugan är liten och Noffen fick här en möjlighet att roa sig på egen hand. Han hittade mycket snabbt korgen med hundleksaker och blev mycket förtjust i pipleksakerna! Tårtan åts i lugn och ro medan det pep både här och där i huset. De Lapska höll tyst bakom sovrumsdörren.

När det var färdigfikat var det dags för gemensam utevistelse och tre lyckliga Lapska fick umgås med Noffekillen. Barnbarnet är en fena på fotboll och går i Morfars spår. Nu visade grabben diverse trix på gräsmattan och då tände Násti! En yster Násti gav sig in i leken med stort och ljudligt engagemang! Aili och Modji var mer intresserade av Noffen, som inte var särskilt intresserad av dem. När han skulle ge sig iväg på egna strövtåg och skulle hoppa över bäcken satsade han maximalt och sträckte ut sig riktigt ordentligt. Men det räckte inte ända fram. Han kämpade en stund med att ta sig uppför den brantaste slänten dit han siktat, men kom till slut på att det var smartare att vända tillbaka. Varpå han tog sig upp utan problem. Där en Lapsk bottnar, bottnar inte en Norfolkterrier.

Eftermiddagen tillbringades med trädgårdsjobb och hundpromenad. Sedan for Husse och Matte till Vaxholm för födelsedagsmiddag på Hamnkrogen, med utsikt över hamnen och trafiken med både privatbåtar och passagerarbåtar. Krogen ligger intill kajen med fin utsikt. En barnfamilj anlände med sin motorbåt och förtöjde rakt utanför. För att sedan komma in för en söndagmiddag. Folk kom och for iväg medförande matkassar. Som vilken parkeringsplats som helst fungerade kajen utanför. Skärgårdsfolkets centralort i mellanskärgården. Här trivs Husse och Matte och det är inte långt hemifrån alls. Många tar båten alternativt bussen från Stockholm och tillbringar några timmar här med sjöluft och båtliv. 

Mätta och belåtna tog Husse och Matte bilen hem, för att ta hand om sina utsvultna hundar!

Antal kommentarer: 1

2015-06-08 11:06:26 - Saivi m flock

Jättegrattis i efterskott bästaste orginalhusse!(flower)(flower)(inlove)!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)