Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KLÄMDAG

2014-05-31

Fredag.

Husse var ledig och lånade grannens släp. Iväg bar det med familjen till torpet. Där låg åter en stor hög med ris som skulle till tippen för återvinning. Vädret var grått och regnigt och de nyutslagna Syrénerna tyngdes av vätan. Hundarna lyckades skita ner sig med en gång och sprang glatt ut och in i stugan och lämnade tassavtryck överallt. Lite konstigt var det att fötterna på dem blev så smutsiga av att bara springa på gräs. Men de hittade väl de enstaka fläckarna som var lite luggslitna i skogsbacken. Som mest består av bärris och gräs. Matte hade lite att göra inne och Husse lastade släpet. Ytterdörren stod öppen för vädring. När hundarna redan sprungit runt inne och lämnat spår efter sig, valde de att hålla sig utomhus.

Familjen blev inte kvar länge vid torpet, utan körde söderut rätt snart. Ett fikastopp gjordes på Åkersberga Växtförsäljning och Matte köpte ett exemplar av "Årets Pelargon" i ceriserött och ljusrosa. Lite polkagrisaktig i färgerna.

Regnet öste ner och för hundarnas del blev det inte så mycket utevistelse denna dag. Husse tog en kort promenad med dem. Sedan lämnades de ensamma under kvällen. Husse, Matte och några grannar stack iväg till den närbelägna golfklubbens BBQ-kväll med trubadur. Lite civilisation och underhållning här ute i skogen tas tacksamt emot! Många hade uppmärksammat satsningen och bokat bord. En trevlig kväll blev det! Trots att ljudnivån blev hög och möjligheterna till samtal begränsade. Det märks att man inte är ung längre, när ett av samtalsämnena var hörapparater och problemen som uppstår i dylika sammanhang.......  

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)