Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NY RAS?

2012-11-29

I förra veckan fick Matte och hundarna besök av en reporter från Lokaltidningen Mitt I. Hon ville skriva om Mattes och hundarnas engagement i Missing People. Nu har tidningen kommit ut även på nätet. Husse och Matte noterade ett lite speciellt "tryckfel" som ändrade rastillhörighet på familjens hundar!  ;-)  Felet finns i pappersupplagan som kom på tisdagen. I går, onsdag, kom nätupplagan och det hade inte gått att ändra av tekniska skäl. Förhoppningsvis förstår de flesta att detta är fel. Men hybrider är ju populära i vissa kretsar.... ,   så helt säker kan man inte vara.    http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_miva#

På onsdagen tog Matte en kortare sväng med hundarna och sedan fick de vara ute på tomten med Matte. Det skulle tränas i Järfälla på kvällen. Regnet öste ner och gick mer och mer över i snö. Varningar utfärdades om trafikproblem till kvällen, då våta vägar skulle frysas till. Temperaturen sjönk och snön började ligga kvar. Ett telefonsamtal från Järfälla varnade för svår halka på gång och därmed ställdes träningen in. Det visade sig vara ett klokt beslut, varerfter kvällen led.

Nu på torsdagmorgonen har det kommit mellan en och två decimeter blöt snö och det snöar fortfarande. Roslagskusten har fått väldigt mycket snö i jämförelse med andra områden och efter att ha skottat sig ut kunde Husse rapportera från Täby, att där endast låg ett par centimeter snö. Tre mil hemifrån. Någon långpromenad lär det inte bli med hundarna under dagen. Här i skogen är det inte plogat och snöskottning lär bli aktuellt. Bäcken flödar i höjd med gräsmattan och alla buskar ligger kraftigt nertyngda. Väldigt vackert är det!  Matte har förberett eventuellt strömavbrott med att tappa upp vatten. I Norrtälje har man snö till knäna! Men Matte gnäller inte! Det är vinter nu och då kan det komma snö. Mer snö och kyla väntar.

Häromdagen var Matte och handlade och hörde både till höger och vänster ett himla gnäll på det förskräckliga vädret. Vått och mörkt och eländes, elände. "Bara det kommer lite snö någon gång!" Ha, ha! De blev bönhörda över hövan! Så nu låter det väl annorlunda......  Men gnälls på vädret gör det ju oavsett. Något som är accepterat och något måste man ju gnälla på.

Efter att ha sökt efter en drunknad ung man på söndagen och en saknad ung kvinna på tisdagen, som sedan betraktades som drunknad, får man lite att tänka på. Två 21-åringar ligger på sjöbotten. De kommer inte att närvara när deras familjer firar jul i år.

Har man inte värre bekymmer än dåligt väder kan man skatta sig lycklig.

Antal kommentarer: 2

2012-12-01 09:04:17 - Anette

Ja visst får man perspektiv när man träffar människor med ett stort lidande. Den nya rasen - är det en Marianne ?

2012-12-02 07:38:50 - Marianne

Lapsk varghund...
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)