Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BILJETT BESTÄLLD

2014-01-22

Tisdagen blev en hemmadag och en dag som i stort sett liknade hemmadagarna den senaste tiden för hundflocken. Utevistelse på tomten i flera omgångar. Varav en timme sammanhängande mitt på dagen. En kort koppelpromenad med fyra hundar. Promenad med Husse för Násti och Modji när han kom från jobbet. Introduktion av en lite svårare aktiveringstavla för Busfröna. Det var kul att se när de fick börja tänka till. När det bara fanns godis i ett enda fack. Efter att ha sett dem båda angripa problemet med att hitta de gömda godisbitarna, i samtliga fack till en början och sedan minskande antal till bara ett, hade Matte sett  följande: Både Manni och Aili har ett stort matintresse, de är båda mycket envisa och beslutsamma och de saktar ner och tänker till när så krävs. De är mycket uthålliga när de har ett mål de vill uppnå. Men allt det här hade Matte sett för länge sedan. Det bekräftades bara lite mer koncentrerat.

Två härliga busfrön som visar lite olika personligheter. Aili är en veritabel retsticka! Som sin mormor och mormors syster Rassi! Rassi håller fortfarande familjens Huskyskara i herrans tukt och förmaning. Aili försöker få stopp på sin bror genom att endera bita sig fast i hans nos eller bita sig fast i hans svans. Lekarna blir allt hetsigare. Manni har vuxit om sin syster mer påtagligt och det är ingen tvekan om vem som är tik och hane. De har båda stark könsprägel. Lillkillen lyfter allt oftare på benet när han kissar. Han är fortfarande en riktigt kramgo kille, som älskar att bli kelad med. Sitta i ett knä, vara i en famn. Han är mycket följsam när man är ute, men sticker gärna iväg själv och undersöker allt han är nyfiken på. Vid det här laget kan man nog säga rätt säkert att alla de fyra valparna har fått sin fars fina svans. Modji får bära sin svansvariant ensam. Tillsammans med sin far.

Dagen för Mannis flytt till renarna närmar sig snabbt nu. Flygbiljetten är beställd. Tid hos veterinär bokad. Manni måste ha ett pass och avmaskas mot dvärgbandmask. Han skall även få en rabiesvaccinering, eftersom han kommer att leva ett liv nära gränsen till Finland. Nordkalotten blir som ett och samma land. Men där ett land inte är med i EU. En besiktning skall också göras. På lördag lämnar han barndomshemmet. Som Matte ser det, är det största problemet med att han flyttar vid nästan fyra månaders ålder, SAKNADEN. Men - nu börjar snart Ailis valpkurs och hon måste få ta mera plats. Det skall också bli spännande att få följa Mannis liv tillsammans med renarna. 

Kvällen avslutades åter med familjen samlad framför TV och brasa. Två sovande valpar hos Husse och Matte. Ljuvligt! 

Antal kommentarer: 1

2014-01-23 18:04:12 - Saivi m flock

Hej kära syskon! Å vad jag tycker synd om dig Aili som "blir av med brorsan" snart! Ni verkar verkligen trivas ihop!Vi får se till att träffas oftare då , då han kommer att bo så långt ifrån så du får lite syskon sällskap;) då och då. Hoppas vi kan lura ner honom till sydligare breddgrader när han blivit lite större;). (inlove)(inlove)(flower)(flower) Hälsar Lillesyrran Saivi
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)