Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VÅR NYA RASKLUBB

2017-02-20

Söndag.

Lördagens Riksstämma blev uppenbarligen en betydligt lugnare tillställning än den föregående. SKK närvarade och pekade med hela handen vad Matte förstår, varför det inte gavs så stort utrymme för hätska debatter, personangrepp med mera. De som kommenterat förefaller i stort sett nöjda. Så bra.

Nu gäller det att mobilisera alla som äger en Lapsk Vallhund, som vurmar för rasen Lapsk Vallhund att anmäla sig som medlem i Svenska Lapphundklubben snarast! Det medlemsskapet gäller sedan i den svenska Rasklubben för Lapsk Vallhund. Vi behöver vara många för att fungera som en egen rasklubb för Lapsk Vallhund! Nu har vi chansen att jobba för vår ras! Bygga upp en helt ny rasklubb! Ett första årsmöte kommer att äga rum i april, troligtvis den åttonde och troligtvis i Märsta/Sigtuna-trakten. Nu behövs alla som äger en Lapsk Vallhund, för att få till en bra rasklubb från början! En interimsstyrelse finns redan och vilka som ingår i den kan man se när man går in på denna sida på Svenska Lapphundklubbens hemsida www.slk.nu. Man måste inte bo i Sverige för att vara medlem!

I mitten på 1970-talet var Matte med och startade Huskyklubben. Mycket intressant och givande! Häng med nu så att vi får en bra rasklubb för Lapsk Vallhund i Sverige! En klubb som strävar mot att bevara rasen som en arbetande hundras! Bra på mycket, utöver att valla/fösa djur. En renodlad sällskapshund får denna ras inte bli. Däremot en sällskaplig hund som är bra på att tänka själv och arbeta självständigt samt lösa problem.

Så vad gjorde Husse och Matte på söndagen mer än att diskutera hund som vanligt och en blivande rasklubb framför allt.

Jo, de fick ett erbjudande om hundvakt och nappade och tog en tur över till Åland. För en god måltid, avkoppling och lite shopping ombord. Turen tar inte så många timmar, när man bor nära hamnen och aldrig stiger av i Mariehamn. Hundvaktarna kände för att låna hundar för skogspromenerande en solig dag och lite lantluft. En fantastisk kvällshimmel avnjöts under uppehållet på en halvtimme i Mariehamn och samtidigt fotades denna vackra himmel ett litet stycke bort, från hundkompisarnas stuga vid vattnet utanför staden  och visades på FB! En av alla de tillfälligheter som gör livet spännande.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)