Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FAMILJEMEDLEM

2013-08-13

Det var ett mycket generöst och klokt beslut av Kirous matte att lämna sin fina kille hos Modji med familj, den vecka hon själv skulle befinna sig i den nordligaste delen av landet. När det nu råkade bli så att han annars riskerade att befinna sig väldigt långt borta under de hetaste dagarna i Modjis löp. Helgen var het och efterdyningar påverkade hundarna under måndagen. Morgonpromenaden blev vartefter svår att genomföra.....   Matte drog sig från stigen längs sjön för undvikande av hundmöten och nära vattenlinjen, med utsikt över den solbelysta och morgonstilla sjön fick en mycket bestämd Kirous till det. Modji blev själv till vid stranden nära småbåthamnen en solig oktoberdag, med hög och klar luft i Fredrikshamn / Hamina. Vid Finska viken ett par timmars bussresa öster om Helsingfors för fem år sedan.

Dagen tillbringade hundarna sedan i vila på tomten. Till största delen tillsammans, liggande i skuggan vid trädgårdmöbeln. När Husse och Násti kom hem blev tomten tjejernas. Kirous var väl inte helt nöjd med sakernas tillstånd, där han fick vara för sig själv i köket, men detta var nödvändigt för Nástis skull. Hon fick sedan följa med Matte på veckans träning på fotbollsplanen. Nej ingen fotbollsmatch! Rallyträning med vägens övriga två uppfödare. Matte hade med både klicker och extern kampbelöning. Fokus lades på frontningen inför klubbmästerskapet. Násti tyckte att träningen var kul och skötte sig riktigt bra. Klickern underlättade för momentförståelsen.

När Matte och Násti var på träning fick Modji och Kirous vara med Husse på tomten. Temperaturen hade nu sjunkit från 20 till 13 grader och hundarna var pigga med mycket spring i benen. Násti fick gå och knyta sig i lillstugan som hon delat med Husse denna vecka. Kirous har upptäckt att även gammeltanten börjar närma sig höglöp. Men ännu är det fästmön Modji som är intressantast och inte svärmor.

Det kommer att bli mycket tomt efter denna sympatiska kille, som kommit att tillhöra familjen under en tid! Förhoppningsvis blir resultatet en dotter som får ingå i familjen framöver.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)