Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LITE SEG MATTE...

2015-08-01

Torsdagen bjöd på dagsregn i form av täta skurar med stora regnmängder på kort tid. Matte kände sig urslig och ägnade dagen åt fotoredigering i datorn. Lite lek med bilder. Hundarna tog lång sovmorgon efter en sen träningskväll. Helt bortglömda var hundarna inte denna dag. De fick korta rastningspromenader mellan skurarna och valde själva att i övrigt vistas inomhus.

Med  seghet i systemet blev det lite datorkollande under dagen. Matte började fundera över rasens framtid. Igen. Som arbetande hundras alltså. Inte lätt för den som söker en hund att jobba med när föräldradjuren inte har känd HD/armbågs-status, C-höfter, icke känd mental status. När uppfödarna rekommenderas att kolla ögonen vill man kanske som valköpare även veta status där. Om man skall satsa mycket pengar och många år på att få fram en bra hund att jobba med. Oavsett ras och arbete.

Matte mötte nyligen en mycket nöjd ägare till en Lapsk. "Hon är så lugn och märks inte, men så snart man tar kopplet piggnar hon till". Det var allt denna Lapskägare förväntade sig av sin hund. Att den inte skulle märkas inomhus och att den ändå ville följa med på en promenad.

Hur lätt blir det då att hitta en Lapsk att jobba med i framtiden? Mer en fråga av retorisk karaktär kanske....

fredagen var vädret bättre med sol, uppehåll och inte alltför varmt. Som en försommardag! Matte tog med hundarna ner till golfbanan och promenerade lite längs kanterna. Lite miljöträning på sitt sätt och i varje fall annorlunda miljö än vägarna i området. Det är lite tröttsamt med den allt hänsynslösare trafiken börjar Matte tycka. Matte vilade med en fika i halvtid och hundarna fick studera slagteknik hos dem som tränade strax intill. 

På kvällen fick hundarna stanna hemma och Husse och Matte tillbringade kvällen med musik på golfklubbens grillkväll. Solen sken och man kunde sitta ute och äta. En efterlängtad kväll med god mat och härlig muskik framförd av två trubadurer.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)