Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SNÖ - REGN - SNÖ

2024-02-17

Fredag.

Ett dygns dimma hade övergått i regn. Ett stilla strilande non stop hela dagen. Vägen blev åter en isgata. Gåbar på morgonen när Husse hämtade tidningen, men inte på eftermiddagen när Matte vill gå med hundarna. Det fick bli en kort tur upp i skogen, men väl uppe på berget vände Matte neråt och hem igen. Skymningen föll väldigt tidigt i gråvädret och isfläckarna syntes inte bra nog för att fortsätta promenaden över berget.

Flocken fick ett avbrott mitt på dagen då man for ner till byn och den nedläggningshotade macken, som varit centrum i byn under alla år - utöver Ica Närbutik. För närvarande har fem kvinnor tagit tag i en ommålning och uppsnyggning av Brottbymacken helt på eget initiativ och med färg bekostad av gåvor från boende. Ett nytt oljfilter måste installeras och det kostar pengar och för att få låna måste omsättningen öka. Nu gäller det att få butiken att överleva utan bränsleförsäljning. För att öka omsättningen har man satt igång med förbeställningar av olika godsaker och nu var det stora ostsnurror att grädda i ugn som lockade. Nya smaker från andra länder, tack vare drifitiga ägare. Spännande!

Aili och Dima såg frågande ut när Matte undrade om de ville vara ute och leka en stund vid hemkomsten. Båda uttryckte tydligt att nu ville de IN! Regnet strilade och bäcken steg och snö blev åter till is. Snön var roligare att leka i!

Som tur är måste man inte gå långa promenader varje dag. Det blev dock en promenad. En rätt kort upp i skogen. Bättre än ingenting.

Som den ambitiösa hundägare Matte vill vara, kunde hon nu har tränat lite kongsök inne i stugan. Det gjorde hon inte. Inte heller ägnade hon sig åt någon annan hundsyssla. Matte fixade middag åt flocken och gick sedan i viloläge lyssnande till resultat från sim-VM på radio. Som oväxling till allt skidskytte.

Regnet, som gradvis såg ut att gå över i något tjockare och vitt, fortsatte falla och temperaturen låg på nollan. Vattnet i bäcken steg när flocken knöt sig för natten.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)