Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SNÖ VARENDA DAG - foto

 

2016-11-08

Klicka för större bild!

måndagen snöade det hela dagen och en isande kall och kraftig vind gav en kyleffekt neråt sju minusgrader. Hundarna ville bara ut för toabesök på morgonen, men fick trots det en kortare promenad. Snön som föll var tunn och blåste till mångt och mycket bort under förmiddagen och så mycket att skotta blev det inte. Lågskor fungerade fint. Matte eldade för att få upp värmen i stugan, där det bara var sexton grader på morgonen. Fyra minusgrader var det ute och i uterummet var det ännu två plusgrader och pelargonerna blommade! I söndags kom äntligen heltäckningsmattan på plats över trallgolvet. En matta avsedd för balkonger och uterum.

Under eftermiddagen tilltog snöandet och vinden avtog. Stora och fina flingor dansade ner och täckte marken. Hundarna fick nu en lite längre promenad och fick sedan vara ute på tomten medan Matte flyttade snö. Bitvis gick det fint att sopa undan det fluffiga vita från mindre ytor, men i infarten måste Matte ta till snöskyffeln. Då kom skolbussen i full fart förbi gånger två! Styrde undan lite mot diket utan att sakta ner, när den överskred hastighetsgränsen med råge! Dåligt av Vallentuna Buss när de kör skolbarn inne i ett bostadsområde! Föraren kan inte ha haft en aning om att det i de tillkörda hjulspåren var blankis på vägen! Glashalt alltså! För övörigt var det mycket glest med bilar under dagen och de få som kom förbi passerade alla betydligt försiktigare än skolbussen! Även den stora skåpbilen från Schenker för ovanlighetens skull. Det var halt! Vilket föraren av skolbussen struntade i. Paketen hanterades således varsammare än ungarna.

Det fortsatte snöa hela kvällen och snart syntes det inte att Matte skottat. Men det var fantastiskt vackert vartefter snön bäddade in omgivningen! Märkligt ser det ut med både träd och buskar som står där med gröna eller gula löv i vinterlandskapet! Husse skottade lite till innan läggdags och nu på tisdagmorgonen är det bara att börja om från början.

Sommaren var lång och dröjde sig kvar hela september. Så blev det höst och så blev det mycket plötsligt vinter! Matte hann precis få ner de sista blomlökarna och in trädgårdsmöblerna. Men hann inte ens börja kratta eklöven, då de precis börjat falla av. Inte hann hon heller täcka rosorna. Som nu i stället täckts av fluffig snö. Bra isolering så länge.

Lapskflocken gillar lätt och fluffig snö som flyger när de springer runt på tomten!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)