Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SNABBA KAST

2016-07-05

Måndag.

Dagen planerades efter ett glädjande sms. Husse skulle måla och Matte skulle få lunchsällskap bland blommor och blader. Men hann innan avfärd få besked om inställd lunch. Akut sjukdomstillstånd. Kvar hemma. Väntan på besked. Matte gick i stå. Ingen promenad för hundarna. Matte väntade och väntade. Oroligt. Dagen gick. Inga svar.

Kvällen kom. På nytt ett glädjande besked! Akuten lämnad. Upp och ner. En känslomässig bergochdalbana där hundarna dessvärre kommer i kläm vissa dagar. Matte erkänner. De är inte alltid prio ett dessvärre. En dag i sänder och dagen innan var de det. Förhoppningsvis även dagen i dag.

De kompenserades i kvällningen av en skogspromenad med Husse och därefter godissök efter pyttesmå godisbitar på gräsmattan. Matte gömde klurigt värre! En femton millimeter smal liten bit under en stor boll, en inne i en liten "gallerboll" och en uppe på lekstugeverandan! Samt massor med minibitar utkastade över gräsmattan med stora avstånd. Násti var den som löste två av klurigheterna rätt snabbt! Biten under bollen hittade hon snabbt och biten på verandan lokaliserade hon och återvände ett par gånger utan att hitta den. De andra två hade för bråttom och sprang förbi ett flertal gånger. När Násti för tredje gången försökte finna den lilla stimman av godis, var hon mycket nära att fynda! Men blev stressad av att de andra två nyfiket närmade sig henne. Till slut gav de upp alla tre och ansåg området färdigavsökt. Avrapporterade till Husse och Matte som satt på första parkett uppe på trappen. Då stängdes Modji och Aili in och Násti fick ensam göra ett nytt sök i lugn och ro på lekstugeverandan. Varpå hon efter lite letande fyndade den lilla biten och Násti lyste av glädje när hon joggade tillbaka till den övriga familjen! Svansen bars högt och vajade fint från sida till sida! Huvudet bars ännu högre och några tretton år kunde inte ses någonstans hos den nöjda gamla damen! När de släpptes ut rusade både Modji och Aili ner till lekstugan och sökte igenom verandan. Utan att hitta någonting. De hade noga studerat vad Násti gjorde där nere.

Även en mindre bra dag kan man göra något av, när det gäller en flock hundar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)