Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DUKTIG LIME!

2013-09-02

Söndag och Flyg och Motordag i Vallentuna. Ett arrangemang av Lions sedan många år och här har både Násti och Modji miljötränats tidigare. Flyguppvisningar avlöser varandra och mängder med gamla fina bilar kan man titta på. Mycket folk och många hundar. Hundar som är tysta och väluppfostrade och det är härligt att se och det är bra träning för unga hundar att komma dit. Men med en förestående valpning hemma, förhoppningsvis, fick familjens hundar stanna hemma. Ingen av dem är ung längre. Matte har med åren och vårens bakslag blivit lite petig med smittorisker. Annars hade säkert både Násti och Modji uppskattat att få städa marken från tappade korv och hamburgerbröd och annat ätbart.....

Nástisonen Lime (Gátchis Átjájuoksa Aiko) var på söndagen på den sista förträffen inför räddningshundkursen, med inriktning på sjöräddningen. Hundarna fick åka ribbåt i 35 knop (det gjorde Modji när hon var 7 månader och hon älskade det!) de måste vara uppbundna UNDER TYSTNAD och de fick efter båtturen lösa en "sökuppgift". Under ett flertal förträffar har en gallring skett av hundarna. En del behöver mogna, en del är för unga och en del är inte lämpliga. Efter söndagens test hälsades Nástis son Lime välkommen till inträdesprovet nästa söndag! Duktig Lime och duktig Limehusse! GRATTIS! Lime hade lärt sig att han absolut INTE får skälla när han är uppbunden. Det bodde människor i närheten av uppbindningsplatsen och de fick inte störas. Lime skötte sig exemplariskt! Härligt.

Familjens egna hundar fick gå en promenad med Husse framåt kvällen, när Matte tog hand om tvättmaskinen och trädgården. Arbetsfördelning. Matte hundgår när som helst som pensionär. Husse måste få chansen även han, att komma ut och andas härlig skogsluft.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)