Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SNABBA RYCK!

2019-01-08

Måndag.

Lapskflocken hade ett ärende i Norrtälje och det hade rätt många den här dagen tydligen. Kommunen hade kallat till presskonferens angående stabsläge och fördröjda hjälpinsatser och planering framöver. Med ett nytt oväder, nu med snö, i antågande ville man informera om vidtagna åtgärder. På det över hundra år gamla fiket var det knökfullt. Roslagsbageriet hade fullt upp. Husse och Matte åt sina stora och matiga smörgåsar med många olika språk surrande i öronen. En sommartid populär turistort var nu välbesökt! Det var mycket bilar och mycket folk överallt. Många från omgivningen var säkert inne i stan och handlade förnödenheter, när vägarna väl hade röjts.

Matte fick under vistelsen i Norrtälje ett samtal från kliniken där man skall förse Matte med en höftprotes. Tid är bokad om en dryg månad, men Matte sattes upp på en återbudslista då en rullstol snart är ett måste. Det har gått fort utför under hösten. Nu var det den första dagen kliniken var öppen efter julstängningen och ett återbud hade lämnats. Matte hade turen att få chansen till en snar operation! Redan nu på torsdag! Man tänker så olika uppenbarligen. Svaret från husläkaren efter röntgen nyligen gav råd om sjukgymnastik och artrosskola! "Operation anses inte nödvändig". ???? Men på höftkulan finns ju inget brosk alls kvar längre! Den är helt utsliten!

Det skall till en del jävlar anamma för att få det man har rätt till ibland. I ett avsnitt om trendspaning på Radio Stockholm i går talades det om trender för det kommande året. Inredning i grönt och lila, mycket krukväxter, miljötänkande och "gamla tanter som vet vad de vill är inne nu"!

Hahaha! Tjejerna som visste vad de ville 1968 har blivit tanter som vet vad de vill femtio år senare! Matte får en ny höft på torsdag och räknar med samma lyckade resultat som för fyra år sedan. Ett nytt liv eller sitt liv tillbaka. Powerwalks med hundarna, cykelmotionering och kanske någon ridtur igen. Förhoppningsvis något vänstervarv. Numera skickas man hem dagen efter och inte som tidigare efter två dygn. Trots att hela lårbenet sågats av. Men de vet väl vad de gör och samma skickliga läkare som tidigare skall förse Matte med ännu en höftprotes.

Hem kom flocken när det mörknat och den här dagen fick hundarna ingen promenad, annat än till brevlådan på morgonen. De fick däremot vistas ute på tomten en hel del med sällskap. Så länge att de bad att få komma in i uterummet, senare in i brasvärmen.

 

Antal kommentarer: 1

2019-01-09 19:23:56 - Lena

Stort lycka till i morgon! Hälsningar Lena och Ittis
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)