Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LYCKLIGA RESTAURANGHUNDAR! foto

2022-03-27

Lördag.

Lapskflocken hade ett ärende att uträtta uppe i Norrtälje och på vägen skulle Matte posta ett viktigt brev i den gula lådan i området. Som visade sig ha använts som papperskorg av någon?! Den var fullproppad till brädden med reklamblad! Gula lådor att lägga post i finns det inte många och färden gick vidare till en låda i grannkommunen. Som inte kommer tömmas förrän på måndag. Allt som måste skickas kan inte skickas med mail!

Matte hittade vad hon behövde i form av kabelkanaler och hemåt gick färden rätt snart igen. Innan den stora lördagsrusningen kom igång. Strömmen av bilar som Lapskflocken mötte var strid. Snöflingorna virvlade i den mycket hårda vinden på hemvägen! Vid golfbanan hade restaurangen smygstartat förra helgen med helgfika några timmar mitt på dagen. En fika på hemvägen lockade! ÄNTLIGEN! Tyckte de två Lapskdamerna. Senast för några dagar sedan visade Modji mer än väldigt tydligt att hon ville besöka den då stängda restaurangen. Efter promenaden på golfbanan gick hon i stå vid gångvägen som leder upp till den röda byggnaden med ett stort kök! Klubbhuset intill den stora parkeringen där bilen väntade.

När hundarna nu släpptes ur bilen på den mindre parkeringen vid klubbhuset, upptäckte Modji omedelbart att restaurangen öppnat! Hon tittade långt mot bakdörren som leder direkt in till köket! Hennes nos missar ingenting viktigt! Att Husse och Matte var på väg till restaurangen och inte ut på golfbanan för en promenad förstod både Modji och Aili med en gång. Kopplade tog de ledningen mot ingången. De välkomnades av krögarna som uppmärksammade deras ankomst så snart de kom in restaurangen! Godisutdelning! Modji behövde inte vänta utanför köket lät hon förstå. Det var tomt på gäster i övrigt och även i receptionen var det öde. Varför det blev mycket snack om året som gått med dem som jobbar på platsen. Vilket fick Modji och Aili att hamna i centrum rent fysiskt och de förväntade sig mer godis fortlöpande.

Hundarna bands upp vid bordet och Husse och Matte fikade med lyxiga mackor och bjudkaka. Modji och Aili hade stenkoll på varenda rörelse i köksregionerna! "Nu kommer de hit igen!"  Krögarparet anslöt och mer prat blev det. Här skäms inte bara hundarna bort! När Lapskflocken begav sig hemåt hade den med sig en påse med två bjudbullar till eftermiddagsfikat. Ett välkommet vårtecken är det när ett matställe finns tillgängligt nästgårds, trots att man bor ute i skogen.

Klicka för större bild.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)