Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

7 LAPSKA I TVÅ LAG

2015-06-16

Måndag.

Två lag med totalt sju Lapska Vallhundar är nu anmälda till SRhF:s Lagtävling för räddningshundar!

Med deltagare från hela landet. Sex lag är välkomna och årets tävling går i Lidköping med omnejd i oktober.

Anmälningstiden går ut i augusti och öppnades på måndagen. Först till kvarn gäller, så förhoppningsvis kommer båda lagen med.

Lag "Gátchis" och Lag "Larrys Lärjungar" där Nástisonen Mánnu är med. Det skall vara fyra ekipage i varje lag och träningskompisen Springern Loppan fullbordar "Larrys Lärjungar". I övrigt är Lag Gátchis detsamma som tog fjärdeplatsen förra året, men med Matte som Modjis förare. När man klickar på information om lagtävlingen illustreras den med en bild på Modji i båt från förra årets tävling! För övrigt är alla officiella bilder från fjolårets tävling på bara bruna Lapska Vallhundar!

Familjen bedriver egen PR för rasen. Lapska är arbetande hundar och skall så förbli!

På måndagen arbetade familjens hundar inte mycket. De låg i trädgården och tuggade märgben i solskenet och den kalla blåsten. Matte jobbade desto mer och tog sig änteligen före att plantera Petunior i alla blomsterlådorna på de olika små husen. Romantiskt på den lilla stugan i skogen med blått i olika nyanser, rosa och lila. 

Efter middagen tog Matte en powerwalk med hundarna som denna dag ätit extra. Husse jobbade med att gräva ur för plattsättning framför ytterdörren och Matte gåmotionerade sig och hundarna. Det gäller att hålla igång!

Det blev ingen bra övergång, så Matte backar till förmiddagen.

Då kom den ene sonen på besök och hundarna blev överförtjusta. Han och Matte blev mindre förtjusta när det uppdagades att någon, troligtvis Aili, avlivat en kopparödla som låg på botten av bäcken. Måtte hon bara lämna snokarna ifred! Förhoppningsvsis finns salamandrarna kvar. Hon har lärt sig av de andra att ha koll på vad som rör sig kring bäcken, men de har alltid varit kompisar med snokarna och de andra djuren. Aili som totalt ignorerade "lilla bytet" på MH till Husses och Mattes stora förvåning, kunde väl vara bussig och ignorera djuren kring och i bäcken också! ?

En glädjande nyhet i bostadsbristens Stockholm är att sonen efter åtta år i bostadskö och varierat boende, fått 70 kvm i Hässelby Strand! Hyresrätt med stor balkong, nära stranden till Mälaren, grönområden, utan insyn och fem minuter från tunnelbanan. Högsta vinsten tycker åtminstone moderskapet. Som trodde något liknande var omöjligt, efter att ha följt rapporteringen om bostadskrisen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)