Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EFTERLÄNGTAD LYX

2019-02-10

Lördag.

Snön smälte och föll i jättesjok från taken, det regnade och vägarna i området var moddiga isgator. Dagsregn. Hundarna var måttligt roade av mängderna med blöt snö och regnet från ovan. När de kunde välja valde de stugvärmen. Möjligen att ligga i uterummet. De fick en morgonpromenad halvt upp i plogvallarna till brevlådan, då isgator är halkiga även för hundar, som hade behövt Icebugs som Husse hade. På förmiddagen gick Husse en kort och mödosam "promenad" upp i skogen med hundarna, där det åtminstone inte var såphalt.

Mitt på dagen var det så äntligen dags för den sedan länge planerade turen till Täby Centrum. Nu kunde Matte traska runt där i några timmar med de båda kryckorna som säkerhet. Inomhus på torra golv och utan ytterkläder! Nu var det opererade benet tillräckligt starkt. Nu var det omöjligt att gåträna utomhus och vädret var inomhusväder. Den perfekta dagen! Hela det senaste året har präglats av Mattes allt större gåproblem och att besöka det närbelägna och gigantiska Täby inomhuscentrum har inte varit aktuellt. Matte längtade efter att kunna strosa omkring eller gå lite fortare, utan att beöva tänka på halkrisken och lockade gjorde även vimlet av folk, butiker och matställen. Parkerar gör man inomhus i omedelbar anslutning till cetntrumet. Matte tänkte unna sig några timmars känsla av lyx och välbefinnande. Belöningen för att ha hållit igång den utslitna höften inför operationen och för idogt rehabiliteringsarbete i en måndads tid. Utan någon Luther på axeln tänkte Matte skämma bort sig själv. Husse har frågat allt oftare om det inte var läge att åka dit, så denna halvdag med god mat och lite shopping lockade även honom!

Rätt snart efter ankomsten kändes en lunch aktuell och den intogs på Melanders fisk. Här kan man just fisk! Eftermiddagsfika på Starbucks och avslutningsvis innan hemfärd testades Frozen Yoghurt Factory, där man skapade sin egen bägare fylld med någon yoghurt och diverse annat, i form av frukt, bär eller godis. Betalade gjorde man efter vikt. Mellan pauserna med ätande besöktes ett antal butiker och Matte kunde uppdatera sin sommargarderob. Med två fungerande ben, mer rörlig,  hoppas Matte på en sommar med olika aktiviteter, på ett annat sätt än i fjol. Det är lätt hänt att man med tilltagande ålder sliter på det som hängt i garderoben i alltför många år och sonen skall inte beöva tipsa om en uppdatering en gång till....   Även om sjuttiotalet i viss mån kommit tillbaka! :)

Efter fyra timmar gående, men med behagliga ätpauser, var det dags att vända hem till hundarna och se till att även de fick lite mat i magarna. Husse och Matte var mycket nöjda med dagen, Matte njöt av lyxkänslan i att skämma bort sig själv och hundarna var glada åt att få sin middag vid samma tid som vanligt. Det är inte helt lätt att sätta hundarna i andra rummet och sig själv i första. Men ibland måste man göra det för att fortsättningsvis vara en bra Matte. Tänker Matte utan dåligt samvete. Lite energi behöver även tankas för forsatt rehabiliteringsträning.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)