Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GOD JUL!

2017-12-24

Gátchisflocken önskar er alla en fin Julafton!

Lördagen var en dag då Husse och Matte pysslade hemma och ställde i ordning för julen. Hundarna ville inte vara ute när de själva fick välja! Det småregnade på snö och is och på morgonen var vägarna farligt hala och en klass 1-varning var utfärdad. Vägen utanför stugan var grusad men det underkylda regnet täckte varenda gruskorn och för första gången passerade bilarna Lapskflockens stuga i påtagligt låg fart. En granne som stannade till för någon justering i bilen kom knappt igång igen, Bilen bara slirade på stället trots dubbdäck! Varför det inte blev någon hundpromenad på hela dagen, sedan Husse tack vare sina "spikskor" lyckats ta sig till brevlådan för att hämta morgontidningen. 

Brevbäringen förefaller för övrigt inte ha fungerat som den skall, då lådan varit snudd på tom den senaste veckan! Grannaarna instämmer.

Husse och Matte har fått en väldigt fin julklapp, som bekräftades av Runnes matte på lördagkvällen. Av Runnes åtta valpar har sju gått till renskötare! Som dels hört att båda föräldrarna fungerar fint med sina uppgifter i renskötseln, dels studerat stamtavlor och gillat vad de sett! Att föräldrarna båda har B-höfter uppskattas mycket. Valpkullen är förhandsregistrerad för den som undrar. Modjis barnbarn finns nu spridda inom renskötseln från Norges nordkust och söderöver, även i Sverige. En kille får i Mälardalen ägna sig åt andra hundsysslor och får bevisa rasens kapacitet inom olika områden. För att få köpa honom blev det kö och två stod på vänt, men till Husses och Mattes stora glädje flyttar han nu inom räckhåll. Enligt sin uppfödare en mycket inkännande och klok hund som märkts lite extra. Mycket lik sin far till sättet. Kvar i föräldrahemmet får Runne och Mira uppfostra och utbilda sin dotter Saiva! 

Husse och Matte ser med spänning på 2018, för att få följa Runneknyttens utveckling på olika håll! Samt i förhoppning om ett gäng kusiner till dem här hemma.

En minnesvärd julafton var det 2013! Runne (Manni) till vänster på golvet. Två valpar blev kvar på "kollo" över helgerna tillsammans med Aili.  Klicka för större bild.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)