Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INTE HUNDVÄDER

2016-11-02

Tisdag.

Hårda vindar och regn hela dagen.

Hundarna visade med all önskvärd tydlighet att de hellre låg framför braskaminen än var ute på tomten! De gick ut endast för toabesök på egen hand och skyndade sig sedan in och sträckte ut sig på sälskinnet framför brasan. 

Matte hade några besök att göra nere i centrum och hundarna fick hänga med för lite omväxling. De fick studera folklivet på några olika parkeringar. Vilket var rätt omväxlande i busvädret! Förvånansvärt många gick klädda i tunna huvjackor! Vattenabsorberande och icke vindtäta. Med två plusgrader, regn och hård blåst såg det kallt ut! Men gymnasiet ligger intill centrum och det var nog mest det yngre gardet som tog samma jacka som det senaste halvåret när de gick hemifrån. Två tiggare satt som vanligt mitt emot varandra vid ICA och Konsum och de syntes knappt under filtarna de svepts in sig i. Om dem tycker Matte synd, men saknar i stort sett alltid kontanter och de har blivit många på liten yta.

Matte hämtade ut brillorna med nya glas och blev yr i huvudet. Oj! Det var väldigt så skarpsynt den närsynta tanten blev! Men så skönt det var att ha dem, när färden bar hem genom skogen igen.

Hundarna hade möjlighet att vara ute på tomten när Matte plockade undan lite av varje i väntan på snön. Men alla de tre Lapska satt på trappen och väntade otåligt på att Matte skulle släppa in dem i brasvärmen!

När Husse kom hem öste regnet ner och han valde att avstå från att själv byta däck på Mattes bil som planerat. Han tog bilen med däcken till Arninge, men fick vända åter med oförrättat ärende. Där ringlade kön så förtvivlat lång att ett stopp satts upp. Inför stängningsdags hade killarna ytterligare flera timmars arbete framför sig och för en längre kö fanns inte plats. Trafiken blockerades. Så stackars Husse fick ta itu med däckbytet själv i slutändan. Under tiden övergick regnet i blöt snö.

Matte höll huset varmt och eldade och gav Husse varmt kaffe när han kom in igen.

Hundarna var tveksamma till att föja med ut på en sen kissrunda innan läggdags. De hade fördragit en sandlåda lik den på Finlandsbåtarnas däck. Iinomhus!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)