Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

APRILVÄDER

2021-04-06

Söndagkvällen avslutades med att Husse och Matte insåg att vinden bara tilltog och tilltog och under natten skulle det börja snöa. För att kunna samlas fem personer och fira Påsk var diverse trädgårdsmöbler och prylar utflyttade från punschverandan och de måste flyttas tillbaka för att inte blåsa bort/snöa över.  Sagt och gjort. Matte som nyss klivit ur duschen gav sig ut i nattlinne och morgonrock samt foppatofflar och kallade ut Husse för att lyckas baxa in en tung bänk.

Måndagmorgon började i samma stil. Matte hade nyligen satt två små växthus i plast över två pallkaragar. De var säkrade med kantstenar. Icke förty möttes Matte av bara ett växthus stående kvar, när hon drog upp rullgardinen. Snön vräkte ner ymnigt på tvärs och det blåste hårt. Ett snötäcke låg redan över gräsmattan. Allt var vitt och vått. Matte fick syn på det bortblåsta växthuset. Det låg inkilat mellan en björk och en stor bukettapel med hårda och vassa grenspetsar. Där kunde det inte få bli kvar. Då Matte smugit upp i ottan och Husse sov hade Matte även nu bara nattkläderna att tillgå. Iklädd kort nattlinne, regnkappa och foppatofflor gav sig Matte ut för att rädda sitt nyköpta lilla växthus, som skulle göra livet drägligt för de i höstas planterade vitlökarna. Detta var inte helt enkelt. Ställningen hade gått isär och spretade åt alla håll, men plasten var hel så när som på två små hål. Matte släpade bråten i lä bakom det kvarstående växthuset och förankrade med stenar. Sedan var det hög tid att själv söka lä i stugan. Som att vinterbada men på land kändes det. Det blåste friskt under den fladdrande regnkappan! Huruvida någon granne såg Matte med bara ben i snöovädret, kämpande med ett spretande växthus vet inte Matte och bryr sig inte det minsta om så var fallet.

Resten av dagen präglades av snöfall med stoora flingor och kraftig vind. Busväder. Lapskflocken häckade i stugan hela dagen.

På sena eftermiddagen lättade det på och Matte gav sig iväg på en långpromenad med hundarna. Husse kunde klyva lite ved.Vid hemkomsten sken solen! Det blev riktigt behagligt och hundarna intog sina favoritplatser på varsitt upptorkat trappsteg i de sista strålarna, innan solen försvann bakom den högsta grantoppen i väster.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)