Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÅNGA FRÅGOR (foto på nöjda hundar)

2018-03-05

Så här härligt hade Modji och Aili det hemma hos kompisen Kirou efter flera timmars omväxlande träning på lördagen. En helt inglasad balkong i gassande sol, där man kunde sitta i innekläder. Hundarna njöt verkligen av värmen! Men sökte upp skuggan inomhus någon gång för att svalka av sig lite. Urfällda Aili låg mycket gärna i värmen!

Klicka för större bild.

 Under söndagen fick Modji och Aili en skogspromenad med Husse och sedan klippte Matte klorna på dem. Två hundar och tillräckligt många klor kände Mattes rygg. Som ändå klarade även tre hundar innan Násti lämnade flocken. Som gissar att har man en sliten rygg och ytterligare några hundar att sköta om, så tar man inte allas kloklippning samtidigt. En hund då och en då. Som med tandvård och kroppsvisitering. Kontroll av juver efter eventuella tumörer i mycket tidigt stadium, öron och ögon, småsår och konstigheter som bör upptäckas i tid. Allt det där som ingår i ett djurägande. Man vill ju kunna förhindra att små problem blir stora problem som orsakar ett lidande och att den fyrbenta kompisen skall må så bra det bara går för att leva frisk länge.

Men hur gör man när man ensam skall ta hand om 80 hundar???

Både den och andra frågor på samma tema dyker osökt upp vartefter. Husse och Matte förstår inte.  Inte minst VARFÖR har man 80 hundar? HUR har man 80 hundar på ett för hundarna bra sätt? Omvårdnad, individuell skötsel, mental stimulans, miljöträning av valpar, motion med mera. Hur håller man koll på alla löptikar när de kommer igång och hur kan man ens hålla reda på någonting över huvud taget?

Inte mycket som en gammal tant och farbror fattar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)