Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NÄR SKALL MAN INGRIPA?

2016-07-30

Fredag.

På kvällen träffades några grannar på golfklubbens grillkväll. En nu etablerad och trevlig tradition inne på tredje året.

Ett samtalsämne rörde sig kring den oro som nyinflyttade sprider genom sitt omdömeslösa uppträdande. När skall man som iakttagare ingripa?

Den hund som dykt upp hos paret är ingen ungdom och verkar må dåligt av värmen när den promeneras. Den har härom dagen tagits ut på cykeltur klockan tolv på dagen med 28,5 grader i skuggan. Den var påtagligt påverkad och orkade inte hänga med när hundvakten kom tillbaka hem med hunden. På fredagen togs hunden ut på joggingtur och orkade inte uppför backen till huset. Den sjönk ihop på väg upp. Hundvakten fick hämta koppel och halsband för att få med den upp! Vilket inte hindrade personen i fråga att någon timme senare åter ta med hunden ut på promenad i värmen! Kvinnan valde att cykla med hunden i hettan mitt på dagen och hennes sambo valde att jogga med hunden som inte orkade sista biten hem. Lika dåligt omdöme hos båda.

Vid kvällens samtal hade alla noterat att mannen är extremt högljudd och delar med sig i grannskapet av privata samtal/umgänge med sin sambo och vänner samt sina mobilsamtal. Han gapar och skriker över omgivningen och har nyligen hörts skrika till sambon: "Din jävla hora!" Varpå hon försökt få honom att lugna ner sig.

Detta är något nytt i grannskapet och upplevs som  mycket obehagligt av närmast omkringboende. Enligt egen uppgift har detta par "bott på väldigt många ställen". Det börjar bli tydligt varför.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)