Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GLAD MIDSOMMAR!

2024-06-21

Vi önskar er alla en Glad Midsommar!

Klicka för större bild. 

Torsdag.

Hundarna tog sovmorgon så här dagen efter en kvällsträning med mycket regn och åska.

Matte var dock uppe tidigt som hon brukar och började dagen som vanligt med att vara snigelmördare. En inte särskilt rolig syssla, som inleder och avslutar varje dag för närvarande. Matte har strött ut snigelgift i omgångar och dessa små blå korn förefaller locka alla de kråk- och skatungar som kan ses hoppa runt i den mest utsatta rabatten; där fjolårets rekordblommande riddarsporrar nu är ett minne blott. Snigelgift är bara giftigt för sniglar. Saftiga härliga stjälkar som tittade upp före allt annat, betades effektivt av när sniglar av olika bruna sorter och storlekar också vaknade. I fjol var det förhållndevis få bruna äckelsniglar i trädgården, men i år har populationen exploderat och vägen är mörkfläckig av alla överkörda sniglar.

Dagen ägnades sedan åt trädgården på olika vis, där tomaterna och gurkorna växer så det knakar i växthuset och både Aili och Dima förväntar sig skörd och smakprov så snart Matte går dit! Det dröjer ännu en tid innan de är mogna. I pallkragen växer jordgubbarna också så det knakar, tack vare ett skyddande litet hus i plast och den första är nu nästan helt röd! Sockerärtsplantorna intresserar också hundarna och nu blommar de och snart får Aili och Dima smaka! Amandinepotatisarna går snart i blom i sina lådor och behöver mera jord för att få många potatisar. I stället för att kupa när man odlar i låda, så får man fylla på med jord.

Vartefter blev det allt varmare under dagen och det väderomslag som åskvädret varslade om hade skett. Lagom till Midsommarafton! I kvällningen tog Matte med sig hundarna på en lång, men inte särskilt rask, promenad i området. Det var ännu tämligen varmt och Matte kände en viss trötthet i kroppen, efter att inte ha suttit ner på hela dagen. Planteringsjobbande och rensande en hel dag börjar märkas i kroppen framåt kvällen. Aili och Dima hade inget emot att få nosa lite extra längs vägen som låg ovant öde. Idealtiden på sträckan hölls dock. Även i många stugor var det öde när permanentboende rest bort över helgen och fritidsfolket ännu inte hunnit ta över. Midsommar i Roslagen är mäkta populärt och många lär fastna i långa köer i dag på Midsommaraftons morgon.

Ha det gott och var rädda om er!

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)