Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DAGSREGN

2016-11-19

Fredag.

På morgonen regnade det bara lite, i skurar. Men den ena skuren avslöste den andra och Matte lyckades dåligt med att passa in en hundpromenad mellan skurarna. Sitta i telefonkö är en tradig syssla. En timme lång visade sig kön vara!

Till slut var det i alla fall läge att få med sig hundarna ut! De hade varit ute på tomten för tidig rastning, så det gick ingen större nöd på dem medan de väntade. Regnet öste ner. Vägen var mestadels halkfri. En halvtimmes promenad fick räcka tyckte Matte och vid hemkomsten hade hundarna ingen lust att bli kvar ute. De ville inte ens vara i uterummet! Inte mycket hände utanför, så inte mycket fanns att titta på. De tre polara vallhundarna skyndade sig in och sträckte ut sig framför en sprakande brasa!

Matte ägnade alla sina krukväxter lite extra omsorger denna regnvädersdag. Glasrummet som fungerar som matrum är även en vinterträdgård. En Benjaminfikus som når upp till taket förbinder ute och inne på ett bra sätt och på blombordet och under samsas gröna och blommande växter med en stor kruka med ett minivatenfall, som får vissa besökare akut kissnödiga.....  ;-)

Ett bra sätt att skingra tankar är att hålla sig sysselsatt och Matte lyckades hålla igång med inomhussysslor hela dagen. Matte lever utomhus så mycket som möjligt och rätt som det är behövs en regnvädersdag för att komma ikapp inne!

Ute steg vattennivån i bäcken snabbt, med hjälp av både smältande snö och regn och på kvällen var nivån uppe i kant med gräsmattan. Vattnet forsade fram. Nästan sjötomt! Definitivt inte en lämplig tomt för småbarn.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)