Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MOPPEMOTION

2014-11-17

Det blåste snålt och kallt på söndagen. Mulet var det och Matte klädde sig varmt. Trodde hon....   Men sittande på elmoppen bränner man inte många kalorier och inte håller man sig varm genom motion. Men just nu ser Matte inga andra möjligheter till effektiv hundmotion, så det fick bli en moppetur trots allt. Aili fick åka lite för att inte överbelasta lederna. Återbesöket hos den opererande läkaren närmar sig och Matte hoppas på klartecken för cykling och andra aktiviteter.

Inte en enda människa mötte Matte och de tre Lapska på sin färd genom området. Påtagligt var det att första advent närmar sig, med ljusslingor både kors och tvärs och hit och dit. En fastighet har varit juldekorerad konstant sedan förra julen och julen innan och under åren har tomten belamrats med allt fler uttjänta (?) föremål. Kontrasten blir stor kontra omgivande och mer moderat dekorerade stugor i skogen. Både vad gäller det ena och det andra. Inte så konstigt kanske att familjens hund hellre väljer att dra iväg längs vägen när någon kommer förbi. Denna dag var Matte mycket glad åt att slippa en efterhängsen och sysslolös hanhund, då hon medförde tre tikar varav två i löp.

När hundarna fått sitt lämnades de hemma och Husse och Matte stack till Arninge. Husse skulle ha ett par varmfodrade gummistövlar på XXL innan annonserad vara tog slut. Det gäller att passa på när priserna är förmånliga. Matte har letat ny vinterjacka efter mer än tio år i den gamla. Som förvisso är både snygg och funktionell, men lite väl hemtam. Att betala över tusenlappen för en egentligen icke behövd jacka hade Matte inte samvete till, så tanken på ny jacka var lagd på is. Men tinade helt plötsligt upp igen! Matte bokstavligt talat snubblade över en lång och figursydd, varmfodrad parkas med fuskpälsklädd huva från Five Seasons för 495 riksdaler! Det kändes onekligen som ett klipp där den hängde jämte tre gånger så dyra och mycket snarlika jackor av årets modell! Så Matte klippte till så klart. Förklaringen till det låga priset var väl att det endast fanns fem jackor och alla var i storlek 42. Som råkade räcka till för Matte för en gångs skull. Stora i storlekarna....  Bingo! Dessutom var den brun och inte svart. Bingo igen.

Lunchmiddag intogs på närbelägna husmanskostbuffén och i skymningen for två nöjda konsumenter hem till skogen igen. Där tre Lapska väntade på en sista kort utevistelse, innan mörkret föll definitivt alldeles för tidigt. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)