Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INGEN LAGTÄVLING

2023-09-27

Om en dryg vecka drar årets lagtävling för sök- och räddningshundar igång i Blekinge. Ett lag därifrån vann i fjol och som vanligt är det det vinnande laget som arrangerar nästa års tävling. Det är föreningen SRhF som står som arrangör. Förhandsinformation från planeringen lockar verkligen! Dock tävlar inte något lag från den egna träningsgruppen i år, då det inte gick att få ihop ett lag på grund av andra inbokade aktiviteter som kolliderar samma helg. Exakt när i oktober tävlingen går av stapeln bestäms av det arrangerande laget och nu råkade det tyvärr bli så att träningsgruppens tänkta lag inte kan vara med för första gången på många år. Laget kom på en hedrande tredjeplats med mycket bra poäng för ett år sedan. Foto från i fjol på laget finns på denna hemsidas startsida.

Tisdag.

Flocken hade en del ärenden att uträtta och for till Arninge en sväng och hundarna fick hänga med. Vädret var vackert och utomhusvistelse lockade, varför flocken rätt snart var hemma i sitt revir igen.

Matte ägnade en hel del tid åt att rensa ogräs i rabatterna och Aili och Dima låg på gräsmattan och tuggade hundtugg. Enstaka bålgetingar dök upp igen och Matte upptäckte att de gnagde av barken på hennes ädelsyrén som äntligen tagit sig efter ett tidigare angrepp. Bålgetingar får i sig socker genom att äta sig genom barken på träd och färska syrénskott ringbarkas snabbt tyvärr ; varför de torkar och dör. Är det krig så är det och Matte sprayade busken med insektsspray. Ingen bålgeting kom till skada, men den Matte sett återvände inte efter sin flykt från busken. 

Husse tog med hundarna på en liten skogspromenad, medan Matte jobbade på i trädgården inför vintervilan.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)