Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DAX IGEN

2012-11-28

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15841629.ab

onsdagmorgonen tog Matte med sig hundarna efter en kort rastningsrunda i ösregnet. En tur till sjukgymnasten för handpåläggning och därefter planerade Matte rallyträning i ridhuset med Modji. Men ridhuset var upptaget och Matte tränade hemma i garagetälten i stället. Det gick bra det med. Tak över huvudet var det i alla fall!

Matte fortsatte med en kort promenad med hundarna och fixade lite i trädgården inför kyligare väder. Sedan gick Matte in och tände en brasa och slog på mobilen. Missat samtal och nytt meddelande flera gånger om. ?

Förvarning om en sökinsats på eftermiddagen. Polis och besättning måste först säga OK till anhörigas begäran om ett genomsök av båten Birka Paradise. Husse ringde och äntligen svarade Matte.... Mer information skulle komma snart. Båten skulle anlända till Stockholm 15.30. Matte och hundarna avvaktade. Så ringde Husse 14.30 och Matte grabbade ryggsäcken med utrustning och lyckades komma ihåg att ta med hundarna och drog iväg till Husses jobb. Där slängdes hundar och utrustning in i Husses bil och Matte hoppade efter. Mattes bil fick vila.

Regnet vräkte ner på tvärs med mycket kraftiga vindar och vartefter tätnade trafiken in mot Stockholm. Helt stilla stod det ju närmare Slussen man kom. Där nere låg båten redan och att krångla sig fram dit i rusningstrafiken var inte helt lätt. Just därför körde inte Matte....  Husse hittar i stan. En polisbil stod parkerad intill båten och bredvid den parkerade Husse. Personal från båten kontaktades vid lastningen och Husse, Matte och hundarna visades ombord bakvägen. Där fick familjen bli kvar under det att man försökte lokalisera de andra två hundförarna, som anlänt tidigare då de jobbar inne i Stockholm.

Personal från båten var mycket förtjusta över hundbesöket och per omgående erbjöds Husse och Matte varsin mugg kaffe! Härligt efter vistelsen ute i regn och blåst innan ombordstigningen. Hundarna njöt i fulla drag av uppmärksamheten!  Modji hittade dessutom stapeln med tomma brödbackar och såg det som sin uppgift att äta upp kvarvarande smulor. Hon ställde sig i brödbacken och såg ut att trivas. Så småningom visades familjen in i mässen och där väntade operativa chefen för MPS och polisen. De två hundekipagen hade jobbat ett tag och tillfrågades om de ville bli avlösta. Hundarna fungerade bra och de var snart klara. En tidspress fanns då båten skulle avgå snart. Husse hittade en gammal träningskompis helt oväntat. Nu säkerhetsansvarig på båten. Så det blev en del hundsnack. Hundarna trivdes i mässen och matades med kokt skinka av personalen och Modji gosade extra mycket med en av poliserna som intog golvläge

Så plötsligt skulle alla ut ur mässen och gick till lastningsplatsen och mötte upp med de två hundekipage som jobbat med polis och båtbefäl på båten. Hundarna kände hundvittringen bakifrån innan Husse och Matte såg hundarna. Vakthundarna Násti och Modji larmade om hundintrång bakifrån! Skälligt blev det och Matte skämdes och alla fick nog och hundarna skickades ut i bilarna. Allihop. Därefter var det samling och genomgång med de arbetande hundförarna, polisen och båtpersonalen. Sedan samlades anhöriga, hundförare som jobbat och MPS ledning. Husse, Matte och hundarna hade denna gång endast varit back up och höll sig undan. Vilket innebar att stå i ösregn och kraftiga vindbyar och vänta på Skeppsbrokajen.

Men så gick alla till sitt och de fyra hundförarna fick tid för en egen genomgång på kajen. Information gavs om hundarnas reaktioner och detta gicks igenom. Den här gången fanns Násti och Modji på plats som back up. De som kommer först till platsen måste komma i arbete så fort som möjligt när en tidspress finns.

Efter en sen middag somnade hela familjen framför brasan. Ute vräkte regnet fortfarande ner och vinden var stark. Men det märkte nog inte de festande på Birka Paradise, som stävade ut genom skärgården. Eller den familj som saknade en anhörig.

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 2

2012-11-28 09:26:22 - Anna

ni har fullt upp nu.
kanon att detta Missing People har startats upp.
Fruktansvärt när en person bara försvinner så.
Hoppas dom får reda på vad som hänt deras Sara

ni gör ett kanon jobb :)

2012-11-28 13:17:13 - Anette

Bra jobbat som vanligt.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)