Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SPURT!

2015-12-22

Måndag.

Snickaren dök upp på morgonen och planerade en hel dags arbete för att hinna sätta in det lilla fönstret och göra klart med lås och regnvattensystemet. Så blev det också och med verktyg liggande ute var Mattes närvaro nödvändig för att spara tid när han skulle iväg och hämta lite mer virke, samt få i sig lite mat. Tid är pengar och att plocka undan allt tar tid. Med en stöldvåg i området vågar man inte längre vända ryggen till. Så någon julmat blev inte inhandlad denna dag heller och inte heller blev andra ärenden på byn uträttade.

Däremot fick hundarna en promenad och Matte ägnade hela dagen åt att få ordning på alla kringspridda pryttlar här och där efter rumsflytten. Några julklappar blev även inslagna. För ovanlighetens skull kunde Matte hänga tvätten på tork utomhus i vårvärmen och de friska vindarna! Aili betade färskt gräs som dyker upp längs vägkanterna och växer så det knakar om det.

Matte kollade väderdagboken och kunde konstatera att Julafton 2013 noterade Matte: +6 grader, barmark, blåsigt, regningt. 2014:  0 grader, ymnigt snöfall kväll och natt. Mormor noterade 2009: Så mycket snö som julen 2009 har det inte varit på 10 år!  och Juldagen 2007: Varmt, barmark. Matte noterade 2011: Barmark. + 7 på kvällen och kraftig blåst. Vårväder! 2012: -2 och ymniga snöbyar. 2013: Samma som 2011. 2014: 1 dm. snö och sol!

Kommer ni ihåg?

Mattes minne är rätt bra, men kort. Kom inte ens ihåg hur det var julen 2014. Åren flyter ihop. Men nog är det så att julen ofta är väldigt grön och vintern kommer först i februari-mars. Eller?

Nu är det dan´före dan´och snickaren är på plats på tisdgmorgonen igen, då allt inte hanns med under måndagen. Matte har annat att göra än att sitta här och skriva! Ni har väl annat att göra än att lägga tid på Mattes skriverier!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)