Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PÅ VISIT

2014-08-06

tisdagen var Matte med alla hundarna bortbjudna på fika hos hundkompis, som just nu är utan hund. De tre Lapska tjejerna fyllde gärna huset! Aili var skitig om fötterna, eftersom hon kom mer eller mindre rätt upp ur bäcken när Matte skulle åka. Alla tre fäller och ulltussarna faller lite här och där omkring dem. Till en början vistades hundarna ute, men både värmen och ett annalkande åskväder drev in alla i husets svalka.

Aili är lika nyfiken som vad hennes mor och mormor har varit. Hon rasslade runt i huset och kollade ALLT! Modji hängde gärna på och till och från även mormor Násti. Även tvättstugan kollades. Med jämna mellanrum delades hundgodis ut vid diskbänken och hundarna radade upp sig och "belönades" i åldersordning. Hundmys! Energin bubblade ur öronen på Aili, som blir tio månader i veckan. Rätt som det var hade hon hittat en toarulle som hon såg som sin. Efter att ha fått tomma hylsor med godis i som liten för aktivering, tar Aili hand om alla tomma toarullehylsor som Matte sparar för att tända med i kaminen. Den toarulle som Aili hittade nu var ännu försedd med rätt mycket papper, vilket inte hindrade Aili från att börja tugga sönder den. I detta påminnande den nu hundlösa familjen om hur det är med unghundar i huset..... Utöver tappad päls och skitiga hundtassar.

Innan alla tre hundarna slog sig till ro kring kaffebordet, lyckades Aili också köra en brottningsmatch med mor sin på vardagsrumsgolvet. Modji bjuder på sig själv och låter sin dotter försöka dra pälsen av henne och bända ner henne, tackla henne och dominera henne. När Modji tycker att det räcker så reser hon sig och går därifrån. Modji är en cool hund och  förhoppningsvis blir Aili likadan. Mycket tyder på det.

Det var så trevligt att gå på visit och snacka hund att tiden som vanligt rann iväg alldeles för snabbt. Men sent om länge samlade Matte ihop sitt menageri och begav sig mot hemmet.

Tack så förfärligt mycket för att vi fick komma allihop!

Antal kommentarer: 1

2014-08-06 12:36:26 - Barbro

:):):)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)